16 Aprilie 2015

Apple Watch: 10 motive pentru care versiunea de aur este inutila



Apple a reusit sa vanda 1,2 milioane de ceasuri Apple Watch inca de la momentul lansarii, vanzarile fiind mai bune chiar si decat cele inregistrate de primul iPhone, in 2007. Apple Watch Edition, versiunea de aur a ceasului, uluieste insa datorita pretului de pana la 17.000 de dolari, dar si datorita lipsei de utilitate propriu-zisa a unui ceas inteligent de aur. Cititi in continuare 10 motive pentru care versiunea de aur a Apple Watch nu isi merita banii.

Ganditi-va ce ati putea cumpara in schimb cu peste 10.000 de dolari

Din motive practice, a cheltui intre 10.000 si 17.000 de dolari pe un ceas este ridicol, scrie TheRichest.com. Sigur ca anumite persoane nu vor fi de acord cu acest lucru si vor sublinia ca exista numeroase companii care au produse atat de scumpe tocmai pentru clientii care vor sa se diferentieze si sa detina ceva “exclusiv”, insa cu 17.000 de dolari iti poti cumpara o masina noua sau iti poti plati avansul la un apartament.


Apple Watch Edition s-ar putea sa sufere la capitolul durabilitate

Apple spune ca specialistii sai au dezvoltat un aliaj unic, care mareste durabilitatea, insa adevarul ramane ca aurul este un metal maleabil si asadar nu foarte rezistent. Bineinteles ca nicio companie nu va recunoaste oficial ca materialul din care sunt facute produsele sale poate compromite rezistenta acestora pe termen lung, asa ca ar fi bine sa fiti precauti din acest punct de vedere.


Pana la urma este doar un gadget

Apple isi lauda produsul care bineinteles ca arata bine si are cateva aplicatii interesante, insa pana la urma editia de 17.000 de dolari nu va face pe nimeni cu mult mai fericit decat editia standard, de 350 de dolari. Lumea va face cel mai probabil cozi pentru a cumpara Apple Watch, unii se vor indatora, insa pana la urma ceasul ramane doar un gadget.


Apple Watch este un dispozitiv electronic

Apple Watch este un dispozitiv electronic. Ce inseamna asta? Inseamna ca peste cativa ani tehnologia va fi in mod sigur depasita si in acelasi timp ceasul nu va mai functiona la fel de bine ca in prima zi. Cu ce veti ramane peste 3-4 ani cand in piata se vor vinde probabil Apple Watch 2 si 3? Cu o bucata de metal pretios care arata bine.


Ce face varianta de aur Apple Watch spre deosebire de celelalte modele?

Raspunsul? Costa de peste 10 ori mai mult si arata doar putin mai bine.

Apple Watch Sport, Apple Watch si Apple Watch Edition arata aproape la fel. Singura diferenta este ca varianta Edition este din aur. Modelele din aluminiu si otel inoxidabil ale Apple Watch sunt de asemenea stralucitoare si nimeni nu poate spune ca sunt urate.

Foto: Shutterstock / Apple Watch


S-au demodat ceasurile din aur?

Acest aspect este foarte subiectiv si merge mana in mana cu ceea ce am scris in slideul anterior; exista numeroase persoane care spun ca ceasurile din aur sunt demodate, insa exista si persoane care spun ca acest metal pretios nu se va demoda niciodata. In orice caz, daca cheltuiesti pana la 17.000 de dolari pe un ceas s-ar putea sa nu te intereseze prea mult ce spun altii despre “stilul” tau.

Foto: Shutterstock


Apple Watch in esenta este cam inutil

“Este practic un smarphone pe care il poti purta la mana?”, spun multe persoane cand vorbesc despre deja celebrul ceas. Creatorii Apple Watch scot in evidenta ca dispozitivul ofera noi metode pentru a comunica, sau ca te poate ajuta sa faci fitness, insa realistic vorbind orice face un Apple Watch la fel de bine poate sa faca si un iPhone. In aceste conditii singurul lucru cu adevarat unic la Apple Watch este faptul ca il poti purta la mana.


Dovada ca vei cumpara orice are logo-ul Apple

A cumpara Apple Watch Edition demonstreaza doar ca tot ceea ce compania trebuie sa faca pentru a vinde este sa produca ceva… orice. A cumpara varianta de aur Apple Watch este ca si cand ai cumpara orice alt produs “poleit” cu aur.


In ciuda functionalitatii, ceasurile sunt mai degraba "o moda"

In ultima perioada ceasurile de mana au devenit mai degraba un accesoriu la garderoba, decat clasicul instrument folosit pentru a verifica ora. A avea posibilitatea de a-ti masura ritmul batailor de inima sau de a primi notificari nu sunt niste trasaturi pentru care cineva cumpara in general un ceas de mana. Apple este un producator de electronice de incredere in prezent, insa ca producator de ceasuri, compania inca mai are multe de dovedit.


Daca vreti sa aratati bine, un Rolex va fi varianta mai buna

Continuand ideea din slideul anterior, daca va cumparati un ceas de mana pentru a arata bine sau pentru a fi in pas cu moda, un ceas clasic de la unul dintre producatorii consacrati, precum Rolex, va fi cel mai probabil o varianta mai buna decat Apple Watch Edition, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al duratei de viata.




Citeste si