De la student in Regie, la proprietar de camin studentesc: ce l-a convins pe antreprenorul roman Liviu Tudor sa parieze pe un business in care profitul se lasa asteptat zeci de ani

Om de afaceri, antreprenor si totodata unul dintre cei mai puternici oameni din piata imobiliara si a constructiilor din Romania. Cand a decis sa dezvolte campusul studentesc West Gate Studios, Liviu Tudor, cel mai mare proprietar local de birouri, nu a avut in minte decat experienta pe care a trait-o pe vremea cand era student in Bucuresti si dorinta de a propune o alternativa la ceea ce reprezinta chiar si in prezent viata de camin la stat.

“Am stat in camin, in Regie. Dupa terminarea liceului din Piatra Neamt, am venit la Facultate in Bucuresti si am fost cazat in P6, un camin nou la acea vreme. Se intampla in 1981. Acolo am cunoscut viata de camin, acolo am facut activitati similare cu ce facem in West Gate Studios si acolo am prins gustul vietii de camin universitar. (…) Cand esti tanar toate amintirile sunt frumoase. Caminul era incomparabil cu conditiile de azi. Eram ca intr-un carusel, asa era viata la acea vreme. Stateam patru studenti in camera si aveam si baie in camera, asta in conditiile in care toate celelalte camine aveau baie pe culoar. A fost si prima cerere, ca West Gate Studios sa aiba in fiecare camera propria baie”, isi aminteste Liviu Tudor, in cadrul emisiunii Wall-Street 360, realizata de Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

Proiectul West Gate Studios, care a necesitat o investitie de peste 50 de milioane de euro, este parte a responsabilitatii sociale a grupului. “Nu este un <<business for profit>>, iar motivatia principala sta in cei cinci ani petrecuti in Regie. Principala motivatie a fost sa construim camine cu standard ridicat. Am vizitat multe camine inainte de a termina proiectarea - in SUA, in Marea Britanie sau in Franta”, sustine antreprenorul roman.

Rezidentii din West Gate Studios vin atat din tara (ca si zone geografice, cei mai multi provin din Arges, Constanta si Prahova), cat si din strainatate, de pe patru continente, din tari precum: Marea Britanie, Germania, Franta, Turcia, India, Mauritania, etc.

Ca si facultati la care studiaza, rezidentii sunt in principal concentrati la Universitatea Politehnica din Bucuresti (35%), Medicina si farmacie – 31 %, ASE - 23 %, Universitate (inclusiv Drept, Limbi Straine) – 6%, Stiinte politice - 4% si altele - 1%.

In campusul West Gate Studios sunt disponibile putin peste 900 de camere care gazduiesc, in medie, un numar de 1.800 de studenti pe an.

Setari Cookie-uri