Camin studentesc sau chirie? Harta costurilor de cazare

In cateva orase din Romania, costurile pentru ocuparea unei camere de camin echivaleaza cu chiria pentru un apartament cu doua camere. Chiar daca studentii din camin au mai putine batai de cap cu mentenanta, confortul celor care locuiesc in chirie este incomparabil, arata un studiu ANOSR, scrie Adevarul.

A trecut febra admiterii la facultate, iar cei care au fost acceptati au intrat in lupta pentru un loc in caminele studentesti. Pentru cele cateva zeci de mii de boboci caminul sau chiria ramane o dilema de actualitate, in contextul evolutiei costurilor pe cele doua fronturi.

O analiza realizata de „Adevarul” arata ca locurile la camin pe care le ofera principalele centre universitare din tara, cu cateva exceptii, raman si in acest an mai ieftine decat chiriile. Totusi, daca adaugam si factorul confort, balanta inclina vertiginos spre apartamentele inchiriate. Valoarea taxelor de camin difera considerabil atat de la un centru universitar la altul, dar cat si de la un camin la altul, in functie de conditiile oferite. Astfel, taxele variaza in medie de la 100 de lei in Timisoara si 540 de lei in Sibiu, potrivit studiului ANOSR „Taxele invatamantului gratuit”.

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

Citeste si:
Locurile in caminele de stat, scoase la vanzare de studenti
Locurile in caminele...
Sursa foto: Studenti/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri