BCR anunta in mod oficial implementarea pana la sfarsitul anului a unui sistem contactless de plata a calatoriei cu metroul prin instalarea a 164 de echipamente la nivelul turnichetilor Metrorex, in toate statiile. Bucurestiul devine astfel a doua capitala europeana, dupa Londra, care introduce un astfel de sistem.

Modul de utilizare va fi extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de sistemul de plata, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei, iar turnichetul va afisa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces.

Banca precizeaza ca solutia a fost construita avand la baza arhitectura de functionare reglementata de MasterCard si Visa, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua organizatii sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.

WALL-STREET.RO scria inca de la inceputul lunii noiembrie ca BCR a castigat licitatia de modernizare a sistemului de plata a calatoriilor la Metrorex, solutia urmand sa fie implementata in toate statiile retelei de transport subteran.

"Consideram ca implementarea solutiei de plata contactless Mastercard/VISA direct la portile de acces isi va demonstra utilitatea, atat in economia traficului la nivelul metroului bucurestean, cat si in utilitatea la nivelul calatorilor. Acestia vor avea la dispozitie o metoda de plata moderna, cu cel mai mare grad de crestere si absorbtie in utilizare. Acest sistem in regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR in ceea ce priveste infrastructura de transport public. Banca noastra are deja in implementare plata titlurilor de calatorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, si asigura, totodata, si plata cartelelor de metrou la terminalele automate", a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments in cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Banca a anunta ca vor fi instalate 164 de echipamente la nivelul portilor de acces pana la 31 decembrie 2016.

"Bucurestiul este a doua capitala europeana, dupa Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou. Aproximativ 175 de milioane de calatori au folosit metroul bucurestean, in 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni", se arata in comunicatul bancii.

Licitatia pentru modernizarea sistemului de plata a calatoriilor a avut o valoare de 2 milioane de lei si va insemna instalarea de POS-uri si capabilitati de plata contactless la turnicheti in cele 51 de statii.

Metrorex a testat inca din 2011 plata contactless la turnicheti in urma unui proiect pilot cu MasterCard si BRD, dar solutia nu a castigat o masa critica. Pe de alta parte, in Europa, platile contactless in transportul public sunt consacrate, cel mai bun exemplu fiind reteaua de tranzit din Londra

"Fluxul considerabil de calatori implica, automat, un volum mare de plati, iar fiecare secunda castigata in acest proces, facilitat de tehnologia contactless, este importanta pentru toate partile implicate. Salutam aceasta initiativa si ne bucuram sa vedem consumatorii din Romania avand la dispozitie inca un mediu in care pot beneficia de avantajele tehnologiei contactless, printr-un gest de plata simplu, sigur si rapid", a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, Mastercard Europe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri