27 Aprilie 2017

Esti chirias sau circuli frecvent cu bicicleta? Iata doar doua motive pentru care ai avea nevoie de o asigurare de raspundere civila



Toata lumea a auzit de RCA, CASCO sau de asigurari de locuinte. Exista insa si alte categorii de produse de asigurare, unele care privesc nu doar bunurile, precum masina sau casa, ci chiar si activitatile de rutina pe care le intreprindem zi de zi, asa cum este cazul unei asigurari de raspundere civila privata. Aceasta ofera acoperiri pentru prejudicii ce pot sa apara in urma unui eveniment asigurat, de la o limita minima de 10.000 euro, pana la un plafon de asigurare mai ridicat, de 100.000 euro, in functie de optiunea asiguratului.

Acoperirea pentru animalele de companie

Un animal de companie implica multa responsabilitate - si fata de cresterea si dezvoltarea animalului, dar si fata de faptele acestuia. De aceea, o astfel de asigurare poate acoperi daunele produse de animalul tau de companie (de ex. daca acesta musca o persoana care iti solicita compensatii financiare, daca distruge un bun care nu este proprietatea ta, etc.).

Sursa foto: Helioscribe / Shutterstock


Acoperirea pentru pagube pe care le poti provoca in calitate de biciclist

"Indiferent cat de experimentat sau de precaut esti in calitate de biciclist, tot exista sanse sa zgarii o masina cand treci pe langa ea sau, mai rau, sa accidentezi pe cineva atunci cand pedalezi. Pentru astfel de cazuri, asigurarea de raspundere civila te acopera", spun reprezentantii Gothaer.

Sursa foto: View Apart / Shutterstock


Raspunderea chiriasului fata de proprietar si invers

Fie ca locuiesti in chirie sau ai inchiriat apartamentul tau unui chirias, spune reprezentantii companiei de asigurari Gothaer, esti direct responsabil in cazul unui eveniment neprevazut provocat vecinilor tai (inundatie, incendiu, etc.) si poti ajunge in situatii in care sa fie nevoie sa acoperi costuri semnificative de reparatii, pe care probabil nici nu le-ai preconizat.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock


Raspunderea pentru lucrarile de constructii

Renovarea locuintei poate fi o reala bataie de cap. Pe langa deranjul, efortul si costurile implicate, trebuie sa tii cont de riscurile la care locuinta si bunurile vecinilor tai sunt expuse in timpul lucrarilor de renovare, aceasta asigurare acoperind pagubele provocate acestora in timpul realizarii acestor lucrari.

Sursa foto: mihalec / Shutterstock


Raspunderea pentru greselile copiilor

Copiii tai sunt responsabiliatea ta, respectiv si toate efectele pe care le cauzeaza actiunile lor. Nu de putine ori, din joaca, se intampla ca acestia sa distruga (fara voia lor) un bun care nu le apartine si care iti aduce cheltuili suplimentare in vederea reparatiei. Printr-o asigurare de raspundere civila privata aceste riscuri sunt acoperite, iar tu poti sta linistit ca joaca copilului tau nu iti va afecta situatia financiara.

Sursa foto: Andrey Armyagov / Shutterstock




Citeste si