Turneul ”Economie la energie”, consta si intr-un pavilion expozitional, organizat sub forma unei“case” interactive. Acesta le permite cetatenilor sa afle cum se poate obtine eficienta energetica, prin intermediul unor pereti interactivi¸ a unor concursuri si activitati educationale atat pentru copii, cat si pentru intreaga familie. Pavilionul va fi deschis publicului la Bucuresti Mall – Vitan intre 25 aprilie si 1 mai (in fiecare zi intre 10.30 si 20.30), apoi se va muta la Mioveni (3 – 6 mai), ajungand in cele din urma la Craiova (9 – 13 mai).

Sfaturile Ministerului pentru reducerea facturilor

Nu va uitati la filme cu lumina aprinsa!

Chiar trebuie sa urmariti un film cu lumina aprinsa? Stingeti-o si economisiti bani.

In loc sa folositi aerul conditionat, trageti obloanele!

Un sistem de aer conditionat obisnuit utilizeaza aceeasi cantitate de energie electrica intr-o singura luna cat consuma un frigider si congelator intr-un an! Folositi obloane si storuri pentru a nu lasa caldura sa intre in casa.

Revista presei 3 ianuarie: un...
Citeste si: Brailean, amendat cu 1.000 de lei dupa ce a injurat pe Facebook

Inlocuiti… "baia de dimineata"?!

Inlocuind baia de dimineata cu un dus, veti utiliza intre 20 si 50% mai putina apa calda si veti economisi aproximativ 200 de lei in fiecare an.

Cumparati televizoare cu ecrane mici!

Cumparati un televizor nou? Alegeti cu atentie. Un televizor LED de 162 cm utilizeaza aproximativ de 3 ori mai multa energie electrica decat un model la o dimensiune de doua ori mai mica.

Reglati temperatura congelatorului!

Temperatura optima pentru un frigider este de 4-6 °C. Pentru un congelator, temperatura optima este de -18°C. Daca temperatura din frigider este prea scazuta, cheltuiti prea multi bani!

UE pregateste o serie de...
Citeste si: UE pregateste "masuri antiabuz" ce vizeaza multinationalele

Reglati temperatura masinii de spalat!

Spaland rufele la 30°C, o familie ar putea economisi 75 lei pe an.

Folositi cuptoarele cu microunde in locul plitelor!

Cuptoarele cu microunde sunt mai eficiente decat plitele pentru incalzirea unor portii mici. Gatind eficient, o familie ar putea economisi 160 lei pe an.

Cumparati un cap de dus economic!

Instalarea unui cap de dus economic si a unui regulator de debit poate reduce consumul unei familii de trei persoane cu pana la un metru cub de apa calda in fiecare luna. Aceasta modernizare simpla va reduce costul facturilor la energie cu aproximativ 15 lei pe luna.

Nu acoperiti caloriferele cu haine!

Tomac: Liderii europeni nu...
Citeste si: Eugen Tomac, despre mesajul lui Jean-Claude Juncker

Cand acoperiti caloriferul cu haine, draperii sau mobila, impiedicati disiparea libera a caldurii in casa. Eliberati caloriferele si reduceti cu pana la 20% din factura la incalzire.

Cumparati becuri economice!

Becurile economice produc la fel de multa lumina ca becurile clasice, dar consuma mult mai putin. Folosind becuri LED se pot economisi 60 de lei pe an pentru fiecare bec.