Comisia Europeana a lansat o campanie, sustinuta si de Ministerul Energiei, pentru informarea cetatenilor cu privire la modalitatile de reducere a consumului de energie si a facturilor. Cele doua institutii au dat si o serie de sfaturi mai mult sau mai putin practice pentru reducerea consumului de energie, printre care si acela de a inlocui "baia de dimineata" cu un dus.

Turneul ”Economie la energie”, consta si intr-un pavilion expozitional, organizat sub forma unei“case” interactive. Acesta le permite cetatenilor sa afle cum se poate obtine eficienta energetica, prin intermediul unor pereti interactivi¸ a unor concursuri si activitati educationale atat pentru copii, cat si pentru intreaga familie. Pavilionul va fi deschis publicului la Bucuresti Mall – Vitan intre 25 aprilie si 1 mai (in fiecare zi intre 10.30 si 20.30), apoi se va muta la Mioveni (3 – 6 mai), ajungand in cele din urma la Craiova (9 – 13 mai).

Sfaturile Ministerului pentru reducerea facturilor

Nu va uitati la filme cu lumina aprinsa!

Chiar trebuie sa urmariti un film cu lumina aprinsa? Stingeti-o si economisiti bani.

In loc sa folositi aerul conditionat, trageti obloanele!

Un sistem de aer conditionat obisnuit utilizeaza aceeasi cantitate de energie electrica intr-o singura luna cat consuma un frigider si congelator intr-un an! Folositi obloane si storuri pentru a nu lasa caldura sa intre in casa.

Inlocuiti… "baia de dimineata"?!

Inlocuind baia de dimineata cu un dus, veti utiliza intre 20 si 50% mai putina apa calda si veti economisi aproximativ 200 de lei in fiecare an.

Cumparati televizoare cu ecrane mici!

Cumparati un televizor nou? Alegeti cu atentie. Un televizor LED de 162 cm utilizeaza aproximativ de 3 ori mai multa energie electrica decat un model la o dimensiune de doua ori mai mica.

Reglati temperatura congelatorului!

Temperatura optima pentru un frigider este de 4-6 °C. Pentru un congelator, temperatura optima este de -18°C. Daca temperatura din frigider este prea scazuta, cheltuiti prea multi bani!

Reglati temperatura masinii de spalat!

Spaland rufele la 30°C, o familie ar putea economisi 75 lei pe an.

Folositi cuptoarele cu microunde in locul plitelor!

Cuptoarele cu microunde sunt mai eficiente decat plitele pentru incalzirea unor portii mici. Gatind eficient, o familie ar putea economisi 160 lei pe an.

Cumparati un cap de dus economic!

Instalarea unui cap de dus economic si a unui regulator de debit poate reduce consumul unei familii de trei persoane cu pana la un metru cub de apa calda in fiecare luna. Aceasta modernizare simpla va reduce costul facturilor la energie cu aproximativ 15 lei pe luna.

Nu acoperiti caloriferele cu haine!

Cand acoperiti caloriferul cu haine, draperii sau mobila, impiedicati disiparea libera a caldurii in casa. Eliberati caloriferele si reduceti cu pana la 20% din factura la incalzire.

Cumparati becuri economice!

Becurile economice produc la fel de multa lumina ca becurile clasice, dar consuma mult mai putin. Folosind becuri LED se pot economisi 60 de lei pe an pentru fiecare bec.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri