Averea lui Jeff Bezos a depasit pragul de 150 mld. de dolari saptamana aceasta, fondatorul Amazon devenind astfel cel mai bogat om din istoria moderna a lumii. Averea lui Bezos este cu aproximativ 55 mld. de dolari mai mare decat cea a fondatorului Microsoft Bill Gate, potrivit Bloomber Billionaires Index, un indice care urmareste averile celor mai bogati oameni din lume.

Jeff Bezos, 54 de ani, l-a depasit pe Bill Gates luand in calcul evaluarile ajustate la inflatie: Gates reusise sa atinga nivelul de 100 mld. dolari pentru scurt timp in 1999, la varful bulei “dot-com”, suma care astazi ar fi valorat 149 mld. dolari – luand in calcul inflatia si ajustarile de curs care au avut loc de la acel moment si pana in prezent. Aceasta evolutie in face pe Jeff Bezos cel mai bogat om care a existat pe planeta cel putin incepand cu1982 – anul in care Forbes a inceput sa publice topul celor mai bogati oameni din lume.

De notat ca Bezos a depasit acest record cu putin timp inainte ca Amazon sa demareze obisnuitul eveniment al vanzarilor promotionale de vara (Amazon Prime Day), care dureaza 36 de ore si care a inceput prost, site-ul si aplicatia cunoscutului retailer online blocandu-se din cauza unor probleme tehnice.

Averea lui Jeff Bezos a urcat anul acesta cu 52 mld. dolari, mai mult decat intreaga avere detinuta de Jack Ma - presedintele companiei chineze Alibala si cel mai bogat om din Asia. Bezos se afla foarte aproape si de cea mai bogata dinastie din lume, familia Walton, fondatorii lantului de magazine Walmart, care au o avere evaluata la 151,5 mld. dolari.

Citeste si:
Miliardarii americani s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei
Miliardarii americani s-au...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Care este cel mai valoros lucru produs în România?
Setari Cookie-uri