Idea::Bank, parte a grupului financiar polonez Getin Holding, lanseaza o platforma de economisire prin care orice roman, chiar daca nu este client al bancii, poate sa constituie un depozit printr-un simplu transfer bancar dintr-un cont curent deschis la orice banca din UE. Iata cum functioneaza platforma WebDepo.

Inovatia platformei Idea::WebDepo tine de faptul ca orice client bancarizat, fie ca are un cont curent la Idea::Bank sau nu, poate sa isi plaseze banii online, la dobanzi peste media pietei. Trebuie sa aiba doar un cont curent deschis la una dintre bancile din Uniunea Europeana.

Cum functioneaza platforma de economisire Idea::WebDepo?

  1. Clientul decide suma pe care vrea sa o depuna in depozit si scadenta plasamentului
  2. Poate deschide depozitul online, de acasa, fara vreun drum la banca, cata vreme are un cont la orice banca, fiind astfel identificat, conform reglementarilor BNR, de catre o institutie financiara. El are nevoie la acest pas doar de actul de identitate.
  3. Pentru a constitui depozitul, clientul trebuie sa transfere banii catre Idea::WebDepo din orice cont curent deschis la alta banca din UE.
  4. In primele 3 luni, depozitul va genera o dobanda de 3% pe an. Ulterior, dobanzile oferite pe alte scadente sunt urmatoarele.

In plus, banca precizeaza ca nu va percepe comision de constituire, de administrare sau de retragere a banilor din depozit.

"Diversificarea canalelor de distributie online reprezinta o linie strategica privind dezvoltarea Idea::Bank. Idea::WebDepo, alaturi de Calculatorul cu Dorinte sunt astfel de canale online pentru distributia exclusiva (neconditionata de deschiderea prealabila a unui cont curent online), a celor doua categorii de produse bancare de baza oferite persoanelor fizice: depozite, respectiv credite. Noua platforma Idea::WebDepo constituie un pas important in deschiderea ofertei Idea::Bank catre persoanele fizice, cetateni romani, cu un cont curent la o banca de pe teritoriul UE. Comoditatea, dobanda avantajoasa si comisioanele zero reprezinta principalele avantaje care transforma produsul Idea::WebDepo intr-o oferta unica pe piata bancara din Romania", declara Alin Daniel Fodoroiu, vicepresedinte executiv business in cadrul Idea::Bank.

Citeste si:
Pariul Idea Bank pe depozite: 3% dobanda la trei luni in online 100%
Alin Fodoroiu, Idea Bank,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri