Averile se mostenesc, insa aceste zece familii au reusit sa isi inmulteasca banii folosindu-se de companiile gigant pe care le-au controlat de-a lungul mai multor decenii. Cele mai bogate zece familii din lume au in prezent o avere cumulata ce depaseste 730 mld. dolari, iar asta desi in top nu au intrat familiile regale din Arabia Saudita, Thailanda sau Brunei.

Locul 1: Familia Walton (Walmart). Avere estimata: 151,5 – 174,5 mld. dolari

Walton este cea mai bogata familie din SUA si totodata cea mai bogata din lume. La varful piramidei se afla fratii Jim si Alice Walton, fiecare cu averi estimate la aproximativ 46,4 mld. dolari, scrie Investopedia.com. Walmart este cel mai mare retailer din lume, fondat in 1962 de catre Sam Walton. Compania are venituri anuale de aproximativ 500 mld. dolari si 2,3 milioane de angajati. Walmart are 12.000 de magazine in intreaga lume si 5.328 in SUA.

Locul 2: Fratii Koch (Koch Industries). Avere estimata: 120 mld. dolari

Charles si Dabid Koch isi datoreaza averea unei afaceri petroliere fondata de tatal acestora, insa cei doi sunt astazi cunoscuti mai degraba pentru implicarea in politica. Fratii Koch isi promoveaza principiile conservatoare cheltuind sume impresionante pentru activitatile de lobby si pentru finantarea candidatilor preferati.

Locul 3: Familia Mars (Mars). Avere estimata: 70,9 – 89,7 mld. dolari

Mars este un asa-zis “Walmart al dulciurilor”. In prezent, compania este mai cunoscuta pentru bomboanele M&Ms decat pentru batonul Mars. In 2017, Mars si-a diversificat activitatea achizitionand cu 7,7 mld. dolari VAC, o companie de produse destinate animalelor de companie. De notat ca Mars are in prezent in conducere stranepoti ai fondatorilor, compania ajungand astfel la a patra generatie a familiei.

Locul 4: Bernard Arnault si familia acestuia (LVMH). Avere estimata: 72,2 mld. dolari

Bernard Arnault - LVMH

Bernard Arnault conduce LVMH, un conglomerat francez masiv ce cuprinde 70 branduri de lux. Portofoliul companiei include nume precum Louis Vuitton, Moet, Christian Dior, Fendi si sampania Dom Perignon. Arnault a fost un om bogat de foarte multi ani, insa averea acestuia a expplodat anul trecut datorita rezultatelor financiare record inregistrate de LVMH si dupa achizitionarea Christian Dior.

Locul 5: Carlos Slim Helo si familia acestuia. Avere estimata: 67 mld. dolari

Carlos Slim

Cel mai bogat om din Mexic si familia acestuia controleaza America Movil, principalul operator de telefonie mobila din America Latina, precum si Telmex, singura compania de telefonie din Mexic. Fiul unui patron de magazin si investitor in imobiliare, Slim a acumulat o mare parte din averea sa in 1982, atunci cand economia mexicana s-a prabusit iar acesta a achizitionat companii cu foarte putini bani.

Locul 6: Karl si Theo Albrecht Jr (Aldi). Avere estimata 38,8 – 55,5 mld. dolari

Aldi este cel mai mare retailer din Germania. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, fratii Karl si Theo Albrecht au transformat bacania parintilor intr-un retailer national, care astazi a ajuns la 10.000 de magazine. In 1961, cei doi au impartit in doua compania: Karl a preluat magazinele din sudul Germaniei si drepturile pentru pietele din SUA, Marea Britanie si Australia, in vreme ce Theo a preluat nordul Germaniei si drepturile pentru Europa. Dupa decesul lui Karl din 2014, averea acestuia a fost mostenita de catre copii Beate Heister si Karl Albrecht Jr.

Locul 7: Familia Dumas (Hermes). Avere estimata: 36,7 – 49,2 mld. dolari

Casa de moda franceza Hermes isi are originile inca din secolul 19, cand Thierry Hermes era designer-ul echipamentelor de calarie pentru aristocrati. Axel Dumas este in prezent presedintele Hermes, iar Pierre-Alexis Dumas este directorul artistic al companiei.

Locul 8: Familia Kamprad (IKEA). Avere estimata: 48,9 mld. dolari

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, s-a nascut intr-un sat sarac din Suedia si a murit anul acesta ca unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Acesta a deschis primul magazin de mobila in anii ’50, ulterior construind un adevarat imperiu global. Averea lui Kamprad este mostenita de cei trei fii si de fiica adoptata.

Locul 9: Familia Wertheimer (Chanel). Avere estimata: 45,6 mld. dolari

Celebra casa de moda Chanel este in prezent condusa de fratii Alan si Gerhard Wertheimer. Bunicul acestora, Pierre Wertheimer, a fost partenerul de afaceri al fondatoarei Gabrielle Coco Chanel.

Locul 10: Susanne Klatten si Stefan Quandt (BMW). Avere estimata: 42,7 – 46,2 mld. dolari

Sediul BMW

Germanii de la BMW produc in ziua de astazi automobile si motociclete de lux sinonime calitatii si elegantei. BMW detine de asemenea brandurile Mini si Rolls Royce. Familia Quandt controleaza compania timp de mai multe decenii. Astazi, copii defunctului Herbert Quandt detin impreuna 45% din producatorul auto.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri