Satu Mare și Brăila sunt județele din România care primesc bani de la Uniunea Europeană pentru extinderea și modernizarea sistemelor de apă și epurare a apelor uzate. Comisia Europeană a aprobat două investiții care se ridică la 357 de milioane de euro.

Cu ajutorul acestor fonduri se va permite furnizarea de apă potabilă de bună calitate pentru locuitorii județelor respective, se vor reduce scurgerile de ape reziduale și se vor îmbunătăți serviciile de tratare a apelor reziduale.

Toate acestea vor fi în conformitate cu directivele UE privind calitatea apei potabile și tratarea apelor reziduale, scrie Digi 24.

„Politica de coeziune a UE vizează inclusiv protejarea și îmbunătățirea calității celui mai valoros bun de care dispunem: apa. O infrastructură extinsă și modernizată pentru apă și ape reziduale va îmbunătăți accesul la apă, va reduce poluarea solului și a apei și va contribui la protejarea biodiversității. Prin sporirea siguranței apei și prin contribuția la îmbunătățirea sănătății populației și a mediului, aceste proiecte vor ameliora condițiile de viață ale populației locale”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Mai exact, programul gândit pentru județul Brăila este gândit să fie o continuare a trei proiecte anterioare de îmbunătățire a funcționării și întreținerii sistemelor de apă și ape uzate din cele patru sisteme județene de alimentare cu apă și cele 14 aglomerări urbane. În Satu Mare, rețeaua de distribuție a apei se va extinde cu 260 de km, iar rețeaua de ape uzate cu 450 km.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri