În termeni simpli, Coreto este o platformă socială bazată pe reputație, dedicată comunităților din domeniul criptomonedelor. Folosind caracteristicile specifice tehnologiei blockchain precum transparență și trasabilitatea, platforma creează un mediu sigur pentru investitori, traderi, advisori și creatori de conținut. Pe termen lung, Coreto își propune să devină una din principalele surse de informații atât pentru cei care sunt la început de drum în explorarea proiectelor din această industrie, cât și pentru cei mai experimentați.

Cine va putea utiliza Coreto?

Platforma este gândită astfel încât ofere beneficii unei palete largi de utilizatori.

  1. Investitori individuali - fie sunt la început de drum și își doresc învețe tranzactioneze criptomonede, sau sunt deja experimentați și urmăresc construirea reputației în domeniu;
  2. Influenceri - creatorii de conținut din industrie își pot construi profilul astfel încât le reflecte cunoștințele în domeniul cripto, monetizandu-și, totodată, conținutul;
  3. Companii - proiectele de blockchain au o secțiune dedicată pe platforma, unde vor putea interacționeze direct cu comunitatea prin diverse mecanisme de promovare internă.

Întrucât o mare parte din conținutul și informațiile prezente pe platforma sunt create de către utilizatori, Coreto vine în completare cu un element unic în domeniul criptomonedelor, și anume un sistem prin care Reputația creatorilor de conținut este construită luând în considerare mai mulți parametri. Dintre aceștia, cei mai importanți sunt cei care înregistrează și analizeazăîncredereacomunității în informațiile publicate pe platforma șiperformanțarezultată din analizele anterioare.

Staking of Opinion Pool (SOOP) - inovația din spațiul blockchain

Una din principalele caracteristici ale platformei Coreto este Staking of Opinion Pool, un instrument unic în acest moment în spațiul blockchain. Prin intermediul acestuia, utilizatorii își pot exprimacalitățile de analiști prin predicții referitoare la evoluția de preț a proiectelor de care sunt interesați, construindu-și astfel un istoric de performanță pe baza comparării opiniilor lor exprimate pe platforma cu evoluția reală a pieței.

Ori de câte ori cineva face o predicție sau o analiză a unui proiect, va putea o susțînă prin adăugarea tokenilor COR în Staking of Opinion Pool-ul dedicat proiectului respectiv. Această acțiune reprezintă modalitatea prin care utilizatorii își susțîn cu asumare opinia în față comunității.

În strânsă legătură cu SOOP se află o altă componentă a platformei, și anume gamificarea, responsabilă de asigurarea dinamicii pe platforma prin încurajarea utilizatorilor interacționeze, colecteze badge-uri și genereze conținut relevant pentru comunitate.

Lansarea ALPHA, primul contact cu platforma Coreto

Lista pentru testarea primei versiuni a platformei a fost deschisă oficial pe 15 martie, însumând:

- peste 1000 de utilizatori pre-înregistrați în primele două săptămâni;

- peste 3000 utilizatori înscriși până în prezent;

- majoritatea utilizatorilor vin din: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Germania și Olanda;

Testarea platformei se va realiza în mai multe etape, întrucât scopul principal este de a aduna feedback, a implementa și a rafina atât interfață, cât și modul de interacțiune al utilizatorilor cu platforma.

Pentru început, numărul celor care vor testa este limitat la 500, iar ulterior porțile se vor deschide pentru un număr mai mare de utilizatori.

Dacă prima etapă se concentrează pe funcționalitatea principala a platformei - Staking of Opinion Pool - următoarele 3-6 luni presupun eliberarea unor noi funcționalități care vor contribui la promovarea activă a proiectului la nivel internațional.

Pe termen lung, Coreto își propune devină platforma principala de informații pentru domeniul criptomonedelor, luând în calcul inclusiv variante prin care algoritmii proprii de Încredere și Performanță (Trust & Performance) poată fi implementati și pe alte platforme unde există interacțiuni peer-to-peer.

Cei care își doresc devină early adopters și -și rezerve locul pe platformă, o pot face în continuare întrucât lista de înscriere este încă deschisă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri