9 Aprilie 2021

(P) Coreto - prima platformă socială dedicată criptomonedelor



În termeni simpli, Coreto este o platformă socială bazată pe reputație, dedicată comunităților din domeniul criptomonedelor. Folosind caracteristicile specifice tehnologiei blockchain precum transparență și trasabilitatea, platforma creează un mediu sigur pentru investitori, traderi, advisori și creatori de conținut. Pe termen lung, Coreto își propune să devină una din principalele surse de informații atât pentru cei care sunt la început de drum în explorarea proiectelor din această industrie, cât și pentru cei mai experimentați.

Cine va putea utiliza Coreto?

Platforma este gândită astfel încât să ofere beneficii unei palete largi de utilizatori.

  • Investitori individuali - fie că sunt la început de drum și își doresc să învețe să tranzactioneze criptomonede, sau sunt deja experimentați și urmăresc construirea reputației în domeniu;
  • Influenceri - creatorii de conținut din industrie își pot construi profilul astfel încât să le reflecte cunoștințele în domeniul cripto, monetizandu-și, totodată, conținutul;
  • Companii - proiectele de blockchain au o secțiune dedicată pe platforma, unde vor putea să interacționeze direct cu comunitatea prin diverse mecanisme de promovare internă.
  • Întrucât o mare parte din conținutul și informațiile prezente pe platforma sunt create de către utilizatori, Coreto vine în completare cu un element unic în domeniul criptomonedelor, și anume un sistem prin care Reputația creatorilor de conținut este construită luând în considerare mai mulți parametri. Dintre aceștia, cei mai importanți sunt cei care înregistrează și analizează “încrederea” comunității în informațiile publicate pe platforma și “performanța” rezultată din analizele anterioare.

    Staking of Opinion Pool (SOOP) - inovația din spațiul blockchain

    Una din principalele caracteristici ale platformei Coreto este Staking of Opinion Pool, un instrument unic în acest moment în spațiul blockchain. Prin intermediul acestuia, utilizatorii își pot exprimacalitățile de analiști prin predicții referitoare la evoluția de preț a proiectelor de care sunt interesați, construindu-și astfel un istoric de performanță pe baza comparării opiniilor lor exprimate pe platforma cu evoluția reală a pieței.

    Ori de câte ori cineva face o predicție sau o analiză a unui proiect, va putea să o susțînă prin adăugarea tokenilor COR în Staking of Opinion Pool-ul dedicat proiectului respectiv. Această acțiune reprezintă modalitatea prin care utilizatorii își susțîn cu asumare opinia în față comunității.

    În strânsă legătură cu SOOP se află o altă componentă a platformei, și anume gamificarea, responsabilă de asigurarea dinamicii pe platforma prin încurajarea utilizatorilor să interacționeze, să colecteze badge-uri și să genereze conținut relevant pentru comunitate.

    Lansarea ALPHA, primul contact cu platforma Coreto

    Lista pentru testarea primei versiuni a platformei a fost deschisă oficial pe 15 martie, însumând:

    - peste 1000 de utilizatori pre-înregistrați în primele două săptămâni;

    - peste 3000 utilizatori înscriși până în prezent;

    - majoritatea utilizatorilor vin din: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Germania și Olanda;

    Testarea platformei se va realiza în mai multe etape, întrucât scopul principal este de a aduna feedback, a implementa și a rafina atât interfață, cât și modul de interacțiune al utilizatorilor cu platforma.

    Pentru început, numărul celor care vor testa este limitat la 500, iar ulterior porțile se vor deschide pentru un număr mai mare de utilizatori.

    Dacă prima etapă se concentrează pe funcționalitatea principala a platformei - Staking of Opinion Pool - următoarele 3-6 luni presupun eliberarea unor noi funcționalități care vor contribui la promovarea activă a proiectului la nivel internațional.

    Pe termen lung, Coreto își propune să devină platforma principala de informații pentru domeniul criptomonedelor, luând în calcul inclusiv variante prin care algoritmii proprii de Încredere și Performanță (Trust & Performance) să poată fi implementati și pe alte platforme unde există interacțiuni peer-to-peer.

    Cei care își doresc să devină early adopters și să-și rezerve locul pe platformă, o pot face în continuare întrucât lista de înscriere este încă deschisă.



    Citeste si