Scorul de credit poate fi comparat cu un calificativ pe care fiecare persoană care își dorește să facă un credit îl primește atunci când îi este analizat dosarul. Acesta este folosit pentru a evalua posibilitatea acordării unui credit și este influențat de diverși factori, dar mai ales de istoricul pe care îl ai la această categorie. Pentru a menține un scor de credit excelent, este nevoie să fii atent la câteva aspecte esențiale. Iată care sunt acestea:

Plătește la timp creditele

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci când apelezi la un credit se numără și responsabilitatea. Plata fiecărei rate la timp îți asigură un început bun, prin care scorul tău de credit nu are de suferit. Este recomandat și să faci plățile ratelor lunare înainte de data scadentă, în special dacă ai un card de credit. Acest lucru te ajută deoarece creditorii raportează situațiile doar o dată pe lună, iar soldurile tale pot apărea neplătite, în funcție de perioada din lună în care se face raportarea.

Menține un istoric de creditare

Mulți dintre cei care fac un credit de nevoi personale pentru prima oară se lovesc de un refuz neașteptat, care, de cele mai multe ori, vine din lipsa unui istoric de creditare. Biroul de creditare are nevoie de acest istoric înainte de a aproba sau de a refuza o cerere, pentru a putea stabili scorul de credit. De aceea, este important să menții un istoric, indiferent de tipurile de credit pe care vrei să le faci, pentru a putea oferi o imagine despre comportamentul tău de creditat, inclusiv în ceea ce privește plata ratelor. Dacă ai carduri de credit active, folosește-le regulat și păstrează cu ajutorul acestora un istoric de creditare relevant, care te va ajuta atunci când vrei să faci un împrumut substanțial.

Verifică informațiile și raportează greșelile

Pentru a te asigura că scorul tău de credit este cât mai bun și că nu există probleme la acest capitol, îl poți verifica periodic. Poți cere prin e-mail sau scrisoare raportul pe care Biroul de credit îl deține despre tine și ai dreptul să faci o astfel de interogare gratuită o dată pe an. Dacă vrei să o repeți, trebuie să plătești. Acest raport te poate ajuta să vezi care este statutul tău de debitor înainte de a planifica un împrumut mai mare la bancă, iar dacă observi anumite probleme, să poți lucra la îmbunătățirea scorului de credit. În cazul în care observi informații care nu pot fi adevărate, este necesar să contești ceea ce conține raportul direct la Biroul de credit.

Elimină datoriile

Pentru a-ți îmbunătăți și crește scorul de credit este esențial și să elimini datoriile pe care le ai la cardurile de credit. Un procent semnificativ din scorul de credit se bazează pe suma soldului actual, iar odată ce scazi balanța soldului, scorul tău de credit va crește într-un termen destul de scurt. Aceste practici te vor ajuta să-ți pui la punct scorul pentru a te pregăti să faci un împrumut pentru o locuință în viitor.

Scorul de credit dictează încrederea pe care banca o poate avea în tine atunci când ceri un împrumut, iar acest lucru îți poate afecta accesul la credite. Asigură-te din timp că îl păstrezi în limitele ideale și lucrează la a-l îmbunătăți dacă inevitabilul se întâmplă.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri