Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene a anunțat un pachet de sprijin pe cinci ani în valoare de 1 miliard de euro care va ajuta țările membre să protejeze, să restabilească și să gestioneze în mod durabil pădurile și să respecte în același timp Acordul de la Paris.

Fondurile sunt parte din angajamentului global semnat la COP26 de liderii lumii pentru a proteja pădurile. Ca urmare, UE va colabora cu țările partenere pentru a conserva, restabili și asigura gestionarea durabilă a pădurilor într-un mod cuprinzător și integrat.

„Pădurile sunt plămânii verzi ai pământului. Trebuie să le protejăm și să le restabilim. Vă anunț cu plăcere că ne angajăm 1 miliard de euro pentru a proteja pădurile lumii. Acesta este un semn clar al angajamentului UE de a conduce schimbări globale pentru a ne proteja planeta, în conformitate cu Pactul Verde European”, a declarat Ursula von der Leyen (foto), potrivit unui comunicat de presă de pe pagina oficială a Comisiei Europene.

Ursula von der LeyenFoto: Shutterstock

Din cei 1 miliard de euro, 250 de milioane de euro vor merge către Bazinul Congo, acoperind opt țări (Camerun, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Republica Congo, Guineea Ecuatorială, Gabon, Burundi și Rwanda) pentru a proteja a doua cea mai mare regiune de pădure tropicală din lume, îmbunătățind în același timp mijloacele de trai pentru populațiile sale.

„Contribuția UE promisă astăzi pentru a gestiona, reface și proteja în mod durabil pădurile va sprijini creșterea durabilă și locurile de muncă, atenuarea și adaptarea la climă, precum și conservarea biodiversității în țările noastre partenere. Uniunea Europeană va lucra în parteneriate cu guvernele, societatea civilă, popoarele indigene și actori privați, într-o abordare multilaterală, pentru a atinge Obiectivele de dezvoltare durabilă și pentru a pune oamenii și planeta pe primul loc. Accentul specific pe bazinul Congo este un mesaj oportun asupra importanței această zonă unică și ecosistemul său”, a declarat Jutta Urpilainen, Comisarul pentru parteneriate internaționale.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri