1 Mai 2022

1 Mai muncitoresc în București. Cât costă un mic în Obor, după scumpirea alimentelor



Terasa Obor este unul dintre cele mai cunoscute locuri în care bucureștenii pot veni să mănânce mici cu muștar. Locul a devenit rapid celebru și pentru străini, cărora românii le-au recomandat cu toată căldura acest loc, despre care se spune că este spațiul în care se mănâncă cei mai buni mici din Capitală. Cât a ajuns să coste un mic la Obor, de 1 mai 2022?

Românii scot mai mult din buzunare chiar și pentru micii de la Terasa Obor

Pe măsură ce inflația a pus tot mai mare presiune pe salarii și pe prețurile la materii prime, alimente și tot felul de servicii, nici micii nu au scăpat din mrejele scumpirilor. Și Terasa Obor a fost nevoită să se adapteze la noua realitate economică, prin urmare și prețul micilor a trebuit să fie ajustat. Un mic costă acum 4 lei/ bucată la Terasa din Obor, fiind mai scump cu 1 lei față de anul trecut.

„Ar trebui să mai punem un leu la el. Cu toate că ar trebui şi mai mult. Dar încerci să-l laşi să fie la un nivel de piaţă. Aici orice leu se simte. Dacă pui un leu, oamenii îl simt şi strâmbă din nas”, a declarat Adrian Rebenciuc, manager terasa Obor, pentru observatornews.ro.

Ziua de 1 mai are o lungă tradiție în lume. Această zi a intrat prima dată pe radarul internațional internațional în anul 1889, când Congresul Internaționalei Socialiste a decretat 1 mai ca fiind „Ziua internațională a Muncii”. Decizia a venit pentru a comemora ziua victimelor de la greva generală din Chicago, ce a fost sărbătorită prin manifestații muncitorești.



Citeste si