Nicușor Dan, primarul general al municipiului București anunță că a depus o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care va moderniza și extinde semaforizarea inteligentă din Capitală. Pe lângă cofinanțările din partea Primăriei Capitalei și a celor de sector, edilul solicită și suma de 6 milioane de euro (fără TVA), din fondurile existente din PNRR.

Nicușor Dan cere finanţare prin PNRR pentru modernizarea semafoarelor

Scopul final al modernizării semafoarelor constă în reducerea timpilor de așteptare în trafic, un aspect care va contribui indirect și la reducerea poluării auto, după cum a transmis Nicușor Dan, primarul general al municipiului București.

Nicusor DanSursa foto: Agerpres

„Am depus azi o cerere de finanțare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare și extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA).

În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea și integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulație din oraș, precum și la studiul de fezabilitate pentru toate intersecțiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă”, a scris Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, pe pagina sa de Facebook.

Retail jobs

Recent, primarul general al Capitalei a depus o cerere de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma solicitată este de 11,2 milioane euro (fără TVA).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri