Teoretic, să obții profit din Cardano nu este cu nimic diferit de a face profit din orice altceva. Cumpără ADA atunci când prețul este scăzut. Vinde jetoanele când prețul este sus. Diferența este profitul tău. Folosește–l să cumperi ADA sau ca să îți pui jetoanele în buzunar pentru a fi în siguranță.

Această strategie simplă de investiții poate părea ușoară pentru obținerea de profit, dar nu este chiar atât de simplă. Volatilitatea notorie a pieței cripto trimite prețul ADA în sus sau în jos precum rezultatele la sondaje ale politicienilor, care cresc și scad dramatic fără avertisment și fără o cauză evidentă. Când cumperi Cardano, cumpărarea de 500€ de săptămâna trecută azi poate valora 800€ – sau 150€.

De aceea este atât de dificil să faci profit din tranzacționarea pe loc, unde investitorii își câștigă banii alegând momentul potrivit de pe piață – vânzând și cumpărând conform predicțiilor de pe cursul de schimb Cardano care variază rapid.

Valoarea ADA crește și scade în funcție de dinamicile pieței financiare internaționale, speculațiile despre schimbările din mediul reglementărilor, tweet–urile făcute de miliardari și nenumărați alți factori.

Să prezici maxime și minime printre toate aceste influențe care se suprapun este aproape imposibil. De aceea aproape toți traderii de zi pierd bani.

Sursa Foto: kriptomat.io

Ce este special la Cardano

Blockchain–ul Cardano a fost fondat în 2015 de către Charles Hoskinson, un cofondator al Ethereum. Hoskinson a declarat că scopul a fost să "ofere un ecosistem mai echilibrat și mai sustenabil" pentru criptomonede. ADA este criptomoneda nativă a blockchain–ului Cardano.

Hoskinson a căutat să diferențieze Cardano de orice alte produse de blockchain adoptând tehnici academice și științifice care să ghideze dezvoltarea și crearea de politici. Blockchain–ul Cardano care este open–source a trecut prin revizuiri detaliate și aprofundate realizate de informaticienii de la universități de top. Proiectul Cardano este administrat de o organizație non–profit Elvețiană, Fundația Cardano.

La baza Cardano stă protocolul de blockchain Ouroboros. Acesta oferă beneficii importante de securitate, scalabilitate și sustenabilitate în comparație cu blockchain–urile de dinainte precum Bitcoin și Ethereum. De aceea membrii echipei Cardano se referă la el ca fiind primul blockchain de generație a treia.

Ca și Ethereum, blockchain–ul Cardano suportă contractele inteligente. Cardano poate să fie o platformă pentru aplicațiile bazate pe blockchain, ce includ aplicațiile de finanțe descentralizate (DeFi). Lanțul principal Ouroboros poate să verifice aproximativ 250 de tranzacții pe secundă – de peste 10x mai mult decât Ethereum, dar nu suficiente pentru o rețea financiară de talie mondială. Cardano și–a exprimat recent susținerea pentru soluția de Layer 2 numită Hydra, care poate atinge un debit de peste 1 milion de tranzacții per secundă.

Jetonul ADA este numit după Ada Lovelace, cunoscută ca fiind primul programator din lume.

Cum investești în Cardano

Observatorii din industrie consideră că există un viitor strălucit care se întinde în fața Cardano pe termen lung datorită procesului său de revizuire între participanți și specificațiile tehnice. Între timp, cursul de schimb crește și scade dramatic în trend cu alte criptomonede. Această volatilitate a pieței face dificilă tranzacționarea Cardano.

Bineînțeles, acest lucru este adevărat pentru multe criptomonede. Valorile tind să crească și scadă în ton cu Bitcoin, însă trendul pe termen lung este unul crescător.

Sursa Foto: investing-network.com

Să învățăm din trecut

Dacă ai fi cumpărat Cardano acum o lună sau acum o săptămână? Dacă ai fi cumpărat ADA în valoare de 100€, cât ai fi avut acum?

Nu trebuie să te mai întrebi. Calculatorul cum–ar–fi–fost–dacă al Kriptomat face toate calculele pe baza datelor mereu actualizate. Calculatorul poate să îți spună cu exactitate cât ar valora investiția ta de 100€ astăzi, folosind datele istorice.

De fapt, calculatorul poate să afișeze rezultate pentru oricare din cele peste 350 de criptomonede aflate la vânzare la Kriptomat.

Calculatorul demonstrează că în ciuda volatilității pe termen lung, criptomonedele au generat randamente demne de luat în seamă pentru investitorii pe termen lung.

O modalitate bună să profiți de trendurile pe termen lung este să utilizezi funcția de Cumpărare Recurentă de la Kriptomat, care îți permite să stabilești un program de cumpărare regulată săptămânal, bi–săptămânal, sau lunar. În schimbul costului unei cafele la Starbucks, poți să construiești încet portofoliul cripto care să te ajute să îți atingi obiectivele pe termen lung cum ar pensionarea, cumpărarea de proprietăți sau plata pentru taxele de studiu la o universitate de prestigiu.

În concluzie

Lumea este plină de traderi de zi deziluzionați care pot oricând să spună că nu e nimic ușor în prezicerea maximelor și minimelor prețurilor pe piața cripto. Factorii care influențează cursul de schimb Cardano sunt prea numeroși și prea obscuri pentru a fi urmăriți.

Această volatilitate a îngreunat viețile traderilor de zi, însă efectele sale sunt mici în comparație cu trendurile de preț Cardano pe termen lung. Nimic nu este sigur în investițiile cripto însă mulți dintre cei care dețin Cardano au avut succes atunci când au abordat monedele cripto ca o investiție pe termen lung.

Despre Kriptomat

Fondat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea criptomonedelor odată cu introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atât de simple încât oricine de oriunde se poate bucura de oportunitate, libertate și echitate în utilizarea de criptomonede. Sute de mii de clienți de peste tot din Europa și din alte 120 de țări din toată lumea au încredere în Kriptomat ca să cumpere, să vândă, să schimbe, să distribuie și să investească în cripto.

Sursa foto: kriptomat.io

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri