În 2021, un utilizator Revolut a efectuat, în medie, 14 tranzacții cu criptomonede prin intermediul super-aplicației, una dintre modalități de a investi descoperite de cei peste 1,6 milioane de utilizatori români ai Revolut fiiind reprezentată de criptomonede.

Dacă la intrarea pe piața locală, în mai 2018, Revolut avea în portofoliu 3 criptomonede, în prezent, utilizatorii au posibilitatea de a tranzacționa 53 de token-uri și cele mai multe dintre acestea, mai exact 32, au fost adăugate anul trecut prin campania ”Marțea noilor token-uri” (New Tokens Tuesdays), pe parcursul a mai multe săptămâni.

Anul trecut, cele mai atractive token-uri pentru utilizatorii Revolut au fost Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Cardano (ADA) și Stellar (XLM). BTC și ETH au volume ridicate pe Revolut, dar alături de cele două mai putem menționa Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Ripple (XRP), ZRX, Litecoin (LTC) etc.

Toate token-urile din portofoliu sunt disponibile pentru toți utilizatorii, indiferent de tipul de plan, iar clienții pot opta pentru plan plătit dacă vor să achite un comision mai mic (1,5% este comisionul pentru utilizatorii Premium și Metal, 2,5% pentru Standard și Plus). Valoarea minimă de la care se poate investi în criptomonede prin aplicație este de 1€. Complexitatea portofoliului a susținut dinamica alertă atât ca număr de tranzacții, cât și la nivelul numărului de utilizatori și al sumelor investite.

Astfel, în 2021, Revolut a înregistrat de 8 ori mai multe tranzacții cu criptomonede decât în 2020, în rândul utilizatorilor din România, și valoarea totală a sumelor investite a crescut de 6 ori. De asemenea, valoarea medie anuală alocată de un utilizator pentru a cumpăra criptomonede a crescut cu 63% anul trecut față de 2020, în timp ce numărul de clienți Revolut care dețin criptomonede în portofele digitale s-a majorat cu 27%.

”Utilizatorii noștri sunt, de obicei, interesați de token-urile populare. Introducerea în aplicație se realizează doar după ce token-ul trece de o analiză de risc efectuată intern. Dar, dat fiind interesul crescut în acest tip de active, le reamintim clienților noștri că token-urile intră în categoria investițiilor volatile ale căror prețuri se pot schimba foarte rapid. Chiar dacă Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede, acest tip de investiție se poate să nu se potrivească tuturor. De aceea, îi îndrumăm pe clienți să se documenteze în legătură cu diferitele criptomonede și să analizeze riscurile și oportunitățile cu mare atenție, înainte de a cumpăra sau a vinde. Clienții ar trebui să se raporteze la surse independente și să învețe care sunt diferențele dintre token-uri și să ia în calcul propriile condiții personale atunci când fac tranzacții de cumpărare sau vânzare a criptomonedelor. Capitalul este influențat de risc și valoarea criptomonedelor poate să crească, dar la fel și să scadă foarte repede”, spune Edward Cooper, Head of Crypto Revolut.

Profilul clientului de cripto este un mix între persoanele experimentate în plasarea investițiilor și ”debutanți”, care sunt la prima întâlnire cu lumea criptomonedelor.

Corespund profilului general al utilizatorilor Revolut, având vârste cuprinse între 18-44 ani, sunt locuitori ai marilor orașe din țară și interesați de noutățile din tehnologie, adoptând-o în cât mai multe dintre activitățile lor obișnuite.

Conform unui studiu realizat de Revolut, în ultimul trimestru al anului trecut, 34% dintre respondenții români au declarat că printre obiectivele financiare pentru anul 2022 se află și să învețe despre criptomonede și despre cum să investească inteligent în acest activ.

Acest obiectiv figura pe locul al treilea, între răspunsurile alese de respondenții români, după opțiunile ”să economisesc mai mult” (61%) și ”să îmi găsesc o sursă pasivă de venituri” (39%).

Dintre cei peste 6.000 de utilizatori Revolut din 15 țări care au răspuns la chestionar, 39% au ales ca obiectiv financiar să se informeze mai mult în legătură cu criptomonedele, în 2022.

Revolut consideră că un client nu trebuie să se priceapă la instalarea plăcilor de bază sau a circuitelor unui computer ca să poată să îl folosească. Păstrând proporțiile, credem că nu trebuie să fii un expert în blockchain ca să poți avea acces la criptomonede. Dar este foarte important ca acel client să aibă cunoștințele de bază pentru a înțelege la ce se referă anumiți termeni și cum funcționează lucrurile.

Sursa foto: Revolut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri