Dupa ce au mizat pe ideea ratelor direct la dezvoltator, intr-o perioada in care bancile aproape ca nu mai dadeau credite, dezvoltatorii incearca acum sa gaseasca noi solutii pentru a-si creste vanzarile. Ofertele prin Prima Casa, reconfigurarea locuintelor, concesionarea terenului sau plata la un an dupa mutarea in noua casa sunt cateva din noile strategii de vanzare ale dezvoltatorilor.
Compania Invest Imobiliar Construct, care a dezvoltat ansamblul Pallady Residence (foto) in cartierul Titan din Capitala, a semnat deja cinci pre-contracte pentru vanzarea unor apartamente din proiect care se incadrau in criteriile Prima Casa.

“Cinci familii, care au solicitari depuse la diferite banci pentru obtinerea unui credit prin programul Prima Casa, au semnat deja precontracte pentru achizitionarea unor locuinte noi in Pallady Residence si asteapta finalizarea tranzactiei. In cadrul ansamblului, se vand acum ultimele apartamente: sase garsoniere, un apartament cu doua camere si 12 apartamente cu trei camere”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.

Proiectul a fost finalizat in primavara acestui an si cuprinde 134 de apartamente, cu preturi cuprinse intre 60.000 euro si 140.000 euro.

Concesionarea terenului

Compania Bressan, care a finalizat un proiect cu 51 de vile in orasul Brasov, propune cumparatorilor care nu au suficienti bani concesionarea terenului pe o perioada de trei ani, pentru a scadea pretul casei, terenul putand fi cumparat ulterior de viitorul proprietar. Proiectul Stupinii Noi (foto jos) a fost construit pe un teren de sase hectare si a reprezentat o investitie de 9,5 milioane de euro.

O alta solutie propusa de dezvoltator este plata unui avans de 49.000 de euro si restul la un an dupa mutarea in casa. “Cu un avans de 49.000 de euro potentialii cumparatori se vor putea muta in vila aleasa, pe care vor incepe sa o plateasca un an mai tarziu, noi fiind dispusi sa oferim garantii bancii pentru ca aceasta sa imprumute clientii proiectului”, a explicat Ion Turcu, director general al Bressan.

Compania mai are nevandute 35 din cele 51 de vile ale proiectului, insa zece dintre acestea vor fi destinate turismului rezidential. “Intr-o prima etapa, zece dintre case vor alcatui un fel de ansamblu hotelier, cu receptie, servicii de curatenie, paza si preturi mai mici decat cele practicate de hotelieri”, a mai spus Ion Turcu.

Reconfigurarea locuintei

Compania Impact, care dezvolta in apropiere de padurea Baneasa ansamblul Greenfield, a lansat un nou concept, denumit locuinta-kaleidoscop. Clientul alege ordinul de marime al suprafetei si, impreuna cu arhitectul, configureaza pe cateva perimetre date asezarea peretilor, astfel incat sa se obtina numarul de camere dorit .

Greenfield contine 676 de unitati, dispuse in cinci ansambluri rezidentiale independente, iar preturile locuintelor sunt de circa 1.100 euro/mp inclusiv TVA.

Printre celelalte variante de achizitie propuse de Impact se numara programul "Prima Casa 90", prin care se rezerva o locuinta, ce va fi cumparata in peste 90 de zile, la 85% din valoarea casei si programul "Prima Casa 48", prin care viitorii proprietari se pot muta in 48 de ore, avand posibilitatea de a plati valoarea in noua luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri