9 Septembrie 2009

Target Capital recomada buy pentru Argus, la un pret de 1,97 lei



SSIF Target Capital mentine recomandarea de cumparare pe titlurile producatorului de uleiuri Argus Constanta (UARG), la un pret tinta de 1,97 lei pentru urmatoarele 12 luni, conform unui raport de analiza.
“Pretul tinta a fost estimat prin ponderarea rezultatelor din analizele comparative si a previziunii fluxurilor de numerar catre firma pe urmatorii ani (DCF). In ceea ce priveste analiza DCF, am incorporat rezultatele financiare la 6 luni si am redus previziunea de evolutie a marjei de profit inainte de taxe in 2009 la -5% (de la 2,5%)”, explica Andrei Radulescu, analist la Target si autorul raportului.

In prima jumatate a lunii iunie, actiunile UARG au inregistrat nivelul minim de 1,25 ron, continuand evolutia de aprecieri, pana la un maxim de 1,5 lei, inregistrat in prima parte a lunii august.

“Aceasta evolutie a fost determinata, in principal, de climatul bursier favorabil, in contextul amplificarii semnalelor de iesire din recesiune a economiilor tarilor dezvoltate, dar si a sezonului de raportari de rezultate pe cel de-al doilea trimestru. In ultimele saptamani am asistat la declinul cotatiilor Argus, pe fondul semnalelor de oboseala la nivelul pietelor de capital dupa rally-ul din ultimele luni, dar si in contextul evolutiei nefavorabile a rezultatelor companiei la 6 luni”, se arata in raport.

In trimestrul al doilea, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 36% raportat la T2 2008, la 32,4 milioane lei, in contextul declinului preturilor la ulei (cu peste 8% pe an, conform estimarilor Target Capital), dar si a contractiei cererii.

Compania a inregistrat in acelasi interval pierderi totale de 4,8 mil. lei.

In primul semestru, cifra de afaceri a scazut cu 41%, comparativ cu S1 2008, in contextul scaderii pretului la ulei (cu peste 6% anual, conform estimarilor Target), dar si a contractiei pietei cu aproximativ 10% (conform estimarilor companiei).

Compania Comcereal Tulcea (la care Argus detine 66,75% din actiuni) a comunicat o cifra de afaceri in scadere cu 27% fata de perioada similara din 2008, si un profit de 635 mii lei, mai mic cu 7% comparative cu perioada similara din 2008, mai arata raportul de analiza.

Producatorul de ulei a anuntat, in aprilie, ca va oferi pentru prima data de la listarea din 1997 dividende in valoare de 2,5 milioane lei, cu o valoare bruta de 0,07 lei/actiune.



Citeste si