14 Octombrie 2009

Top 5 cele mai performante conturi de economii in euro

In perioade de nesiguranta financiara plasarea economiilor in euro in conturi, remunerate cu dobanzi apropiate de cele oferite de banci la depozitele la termen, dar care ofera acces la bani ori de cate ori este nevoie, devine una dintre cele mai bune solutii de plasament. Wall-Street va prezinta cele mai performante 5 conturi de economii in euro din oferta bancilor.

Locul 5: Banca Romaneasca - 3%

Contul Flexibil de la Banca Romaneasca ofera depunatorilor posibilitatea de a incasa o dobanda anuala de 3% la euro.

Astfel, la plasarea unei sume de 1.000 de euro in acest cont de economii, clientul va castiga 30 de euro, insa pe toata perioada de timp el mai poate realiza depuneri sau retrageri de sume din cont fara a pierde dobanda sau a suporta penalizari.

Dobanda oferita de Banca Romaneasca este variabila, insa institutia de credit asigura un nivel al dobanzii de minim 0,62% pe an pentru conturile in euro.

Pentru a deschide un cont Flexibil la Banca Romaneasca este necesara o depunere de minim 250 de euro, insa el mai poate fi constitut si in lei sau dolari.

Locul 4: Millennium Bank - 3%

Portughezii de la Millennium Bank ofera o dobanda anuala de 3% pentru disponibilitatile din contul de economii, spre exemplu pentru 1.000 de euro, dar solicita o suma minima de 100 de euro pentru deschiderea contului.

Dobanda este calculata zilnic de banca si virata lunar in contu de economii.

De asemenea, Millennium Bank nu percepe comision de deschidere a contului sau de administrare a acestuia si permite depunerile sau retragerile ulterioare din cont, fara restrictii.

Locul 3: ATEbank - 2,75%

Contul curent de economii din oferta grecilor de la ATEbank Romania are atasata o dobanda de 2,75% pentru un plasament de 1.000 de euro, iar banca nu impune nicio valoare minima pentru disponibilitatile din cont. Contul de economii Demetra de la ATEbank se constituie pentru o perioada de minim o zi, iar maturitatea este nelimitata.

De asemenea, dobanda creste progresiv pe transe valori, astfel ca ea ajunge pana la 4% daca suma acumulata in cont depaseste 10.000 de euro.

Banca mai ofera si acces permanent la disponibilitatile din cont, prin atasarea unui card de debit, iar clientul poate folosi sumele din contul de economii ca garantie pentru obtinerea unei facilitati de credit oferita de ATE Bank Romania.

Locul 2: Banca Comerciala Carpatica - 3,25%

Banca Comerciala Carpatica, una dintre putinele institutii de credit autohtone, bonifica un cont curent cu un disponibil de 1.000 de euro cu o dobanda anuala de 3,25%, dar nivelul acesteia poate urca pana la 3,75% in cazul in care suma acumulata in cont ajunge sa depaseasca 10.000 de euro.

Dobanda oferita de Carpatica se capitalizeaza lunar. Prin intermediul acestui cont clientul poate efectua orice tip de operatiuni admise de banca, insa cu conditia de a mentine soldul minim negociat pentru a beneficia de facilitatea de dobanda stabilita in contractul incheiat cu banca.


Locul 1: OTP Bank - 3,75%

Pentru plasarea sumei de 1.000 de euro intr-un cont de economii, ungurii de la OTP Bank Romania recompenseaza persoanele fizice cu o dobanda anuala de 3,75%. Dobanda se acumuleaza zilnic in functie de suma existenta in cont si se plateste lunar.

Banca nu percepe comisioane la deschiderea sau lichidarea contului si permite alimentarea contului prin depuneri de numerar sau transferuri bancare. De asemenea, sunt permise retrageri de numerar fara restrictii de suma sau numar si fara ca banca sa penalizeze clientii.

Contul de economii de la OTP Bank poate fi accesat si prin intermediul unui card de debit emis pe numele titularului de cont sau a imputernicitilor acestuia. Contul mai poate fi deschis si in lei, dolari sau franci elvetieni, nivelul dobanzii fiind variabil in functie de moneda aleasa.



Citeste si