20 Ianuarie 2010

Top oferte la depozite in lei. Ultimele dobanzi cu doua cifre

Dobanzile la depozitele in lei au inceput sa coboare rapid dupa ce, la inceputul acestui an, Banca Nationala a Romaniei a redus nivelul dobanzii de politica monetara cu jumatate de punct, pana la 7,5%. Wall-Street va prezinte care sunt ultimele oferte ale bancilor comerciale la care clientii pot beneficia de dobanzi de doua cifre, situate in intervalul 10-11%, la depozitele in lei cu scadenta la trei luni.

ING Bank si OTP Bank - 10%

ING Bank Romania plateste o dobanda de 10% pe an pentru depozitele clientilor sai in lei realizate pe o perioada de 3 luni sau o luna. Pentru plasamentele la termen in lei la ING suma minima de constituire este de 1.000 lei.

Banca nu percepe comision de deschidere si nici de lichidare a depozitului.

OTP Bank Romania are in oferta depozitul in lei la termen de 3 luni pentru care ofera noilor clienti o dobanda de 10% pe an. Pentru a deschide un depozit la termen la OTP Bank Romania, orice potential client trebuie sa realizeze un plasament de cel putin 100 lei.

RBS Romania si Marfin Bank - 10,25%

Suma minima pentru constituirea unui depozit in lei pe termen de trei luni la subsidiara locala a Royal Bank of Scotland (RBS) este de 1.500 lei, iar banca ofera in schimb tot o dobanda de 10,25% pe an. Dobanda platita de RBS Romania este fixa pe toata perioada depozitului.

Marfin Bank Romania
plateste o dobanda anuala de 10,25% pentru plasamentele populatiei in lei cu scadenta la 3 luni si nu percepe comisioane pentru deschiderea sau administrarea contului.

De asemenea, in cazul unor plasamente ridicate Marfin Bank poate modifica nivelul dobanzii platite sau scadenta depozitului.

Intesa Sanpaolo Bank - 10,8%

Subsidiara loacala a Intesa Sanpaolo Bank remunereaza depozitele clasice in lei cu scadenta la trei luni cu o dobanda egala cu 10,8%.

Suma minima pentru deschiderea unui depozit la aceasta banca este de 1.000 lei iar suma maxima ajunge pana la 700.000 lei.

Dobanda este variabila pana la scadenta depozitului urmand ca la reinnoire sa fie aplicate dobanzile in vigoare la data respectiva. Clientii care nu sunt dispusi sa isi deschida un depozit cu dobanda variabila pot opta pentru un randament fix pe toata perioada de depunere insa nivelul acestuia este de doar 8,5% pe an.

Millennium Bank - 11%

Portughezii de la Millennium Bank ocupa prima pozitie in topul ultimelor dobanzi de doua cifre la depozitele in lei pe termen de trei luni, oferind clientilor un randament de 11% la sumele plasate in banca.

Suma minima pentru constituirea unui depozit pe 3 luni in lei la Millennium Bank este de 500 lei, iar banca recompenseaza acest plasament cu o dobanda anuala de 11%. Banca nu percepe comisioane pentru deschiderea si administrarea depozitului, iar la scadenta banca fie capitalizeaza dobanda, fie o transfera in contul curent al clientului.

Retragerile partiale din depozitul constituit la portughezii de la Millennium sunt permise in orice moment, fara ca banca sa solicite un comision penalizator, insa dobanda aferenta va fi redusa proportional cu momentul retragerii.


Citeste si