1 Decembrie 2010

Topul celor mai scumpe apartamente de inchiriat in Bucuresti

Ambasadorii, diplomatii, presedintii de banci, directorii de multinationale si politicienii sunt cei care locuiesc in cele mai scumpe apartamente scoase la inchiriat pe piata din Capitala, platind chirii lunare de 3.000 pana la 10.000 euro. Wall-Street.ro prezinta cele mai mari chirii cerute pentru apartamentele din Bucuresti.

Apartamente de peste 3.000 euro/luna

Pentru 3.000 euro/luna poate fi inchiriat un apartament cu trei camere si o suprafata de 260 mp, amplasat in apropierea Parcului Herastrau, la etajul4/5 al unui bloc construit in anul 2005. “Apartamentul, initial cu cinci camere, dar modificat intr-unul cu trei camere, se afla intr-un complex rezidential, care dispune de parcare subterana si piscina”, afirma consultantii imobiliari ai companiei Coldwell Banker Mosilor, care promoveaza proiectul.

In zona Floreasca, in imediata apropiere a parcului Verdi, este scos la inchiriere un apartament cu patru camere (foto), cu o suprafata utila 152 mp si doua locuri de parcare, pentru 3.500 euro/luna. Apartamentul este disponibil si pentru vanzare, pretul cerut ridicandu-se la 440.000 euro, potrivit sucursalei Coldwell Banker Mosilor.

Pentru 3.500 euro/luna plus TVA poate fi inchiriat un apartament cu patru camere, aflat la etajul3/4 al unui bloc construit in anul 2007, in cartierul Dorobanti. “Apartament de lux, cu suprafata utila de 240.00 mp si urmatoarea dispunere: living de 84 mp completat de dinning de 24 mp, bucatarie de 12 mp, utilata si echipata complet trei dormitoare, trei bai, o terasa de 16 mp, serviciu paza non-stop”, se arata in anuntul agentiei Coldwell Banker Banu Manta.

Tot in Herastrau, un apartament cu patru camere si patru bai, cu o suprafata utila de 240 mp, este scos la la inchiriat pentru 3.800 euro/luna. Apartamentul se afla intr-o cladire noua, amplasata pe Soseaua Nordului, vizavi de restaurantul cu specific italian, La Fatorria, se mentioneaza in anuntul Coldwell Banker Banu Manta.

Sursa foto: Coldwell Banker Mosilor


Cum arata apartamentele de peste 5.000 euro/luna

Cu 5.700 euro/luna poate fi inchiriat un apartament cu patru camere in zona Dorobanti, conform unui anunt publicat de imobiliare.ro. Apartamentul are o suprafata utila de 308 mp si se afla la etajul 1/3, intr-un imobil construit in anul 2009.

In zona Floreasca, un apartament cu patru camere (foto), decomandat, cu o suprafata utila de 623 mp, aflat la parterul unui imobil cu cinci etaje, poate fi inchiriat pentru 6.000 euro/luna. “Doua centrale Viessman, una pe gaz si alta pe motorina, post de transformare cu putere de 250 kVA, rezervor de apa 500 l, instalatie de climatizare Daikin cu aport de aer proaspat, rampa acces in garaj incalzita, sunt doar cateva beneficiile proiectului”, se arata in anuntul postat pe imobiliare.ro.

Pentu 5.000 euro/luna plus TVA poate fi inchiriat fie un apartament cu cinci camere si 230 mp utili in zona Gradina Icoanei, fie un apartament cu patru dormitoare, 200 mp utili si 90 mp curte, in zona Kiseleff, spun reprezentantii companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Tot in zona Dorobanti, un apartament cu patru camere si trei bai, amplasat la parterul unui imobil cu cinci etaje, construit in anul 2006, este scos la inchiriere pentru 5.500 euro/luna plus TVA, potrivit unui anunt publicat pe portalul imobiliare.ro. Locuinta are o suprafata utila de aproape 200 mp si un teren de 65 mp.

Sursa foto: imobiliare.ro



Apartamente de 7.000-10.000 euro/luna

In zona Herastrau, un penthouse cu trei dormitoare, o suprafata utila de 300 mp si o terasa de 200 mp poate fi inchiriat cu 7.000 euro/luna, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Un apartament cu cinci camere (foto), amplasat in aceeasi zona, cu o suprafata de 436 mp si terasa de 160 mp, cu cinci bai, doua balcoane si patru locuri de parcare, doua subterane si doua supraterane, este scos la inchiriere pentru 8.000 euro/luna, conform imobiliare.ro. Locuinta are sistem de alarma, monitorizare pe internet si paza permanenta.

Tot in zona Herastrau, un apartament cu patru camere, cu o suprafata utila de 240 mp, poate fi inchiriat pentru 9.000 euro/luna, potrivit unui anunt publicat de portalul imobiliare.ro. Locuinta este dotata cu sauna, sala de fitness, incalzirea prin pardoseala si usi de acces in apartament cu amprenta si alarma.

Pentru 10.000 euro/luna poate fi inchiriat un penthouse in zona Herastrau, cu 400 mp utili si 150 terasa amenajata, sustin consultantii DTZ Echinox. Apartamentul are jacuzzi, barbeque, patru dormitoare si sala fitness.

Sursa foto: imobiliare.ro


Cine si cat de des inchiriaza apartamente de mii de euro

Apartamentele a caror chirie depaseste 3.000 euro/luna stau pe piata, in medie, 302 zile si au 3,8 afisari in detaliu pe luna, spun reprezentantii portalului imobiliare.ro. Astfel, in decurs noua-zece luni, mai putin de 40 de persoane dau click pentru o oferta cu valoare de peste 3.000 euro/luna.

Pe portalul imobiliare.ro, in ultimele 30 de zile a fost introdusa o singura oferta de inchiriere cu un pret de peste 5.000 euro/luna, iar in ultimele 90 de zile au fost introduse sase astfel de oferte.

“Aceste proprietati de lux sunt destinate resedintelor oficiale de ambasadori si inalt personal diplomatic, locuintelor de serviciu pentru presedinti de banci, directori de multinationale, cat si romanilor din zona politica si de afaceri din tara. In acest segment, se incheie doua-trei tranzactii pe trimestru”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Raluca Plavita (foto), senior consultant in cadrul departamentului de rezidential al companiei DTZ Echinox.

Tot doua-trei tranzactii de inchiere finalizeaza si consultantii Coldwell Banker pe segmentul apartamentelor de mii de euro, marja de negociere ajungand pana la cel mult 10% din valoarea chiriei cerute.




Citeste si