Mark Twain este cunoscut cititorilor romani in special prin romanele "Aventurile lui Tom Sawyer", "Print si cerșetor", "Aventurile lui Huckleberry Finn" si "Un yankeu la curtea regelui Arthur".

Nascut pe 30 noiembrie 1835 in statul Missouri, Samuel Langhorne Clemens a lucrat ca tipograf si pilot de vas, ulterior plecand in Nevada in cautare de argint. Dupa ani de zile de cautari zadarnice, a gasit de lucru ca jurnalist, incepand sa foloseasca pseudonimul literar "Mark Twain". A murit de angina pectorala in 1910, la aflarea vestii, presedintele SUA de la acel moment, William Howard Taft, declarand: "Mark Twain a dat bucurie - distractie cu adevarat intelectuala - la milioane de oameni, iar operele sale vor continua sa faca placere altor milioane din generatiile urmatoare... Umorul sau a fost american, dar el a fost aproape la fel de apreciat de englezi si alte natii ca si de conationalii sai."

Google a facut o traditie din a aniversa momente speciale din istorie prin astfel de logo-uri dedicate, numite Google Doodles.

Traditia acestor logouri speciale a inceput pe 30 august 1998, cand fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au integrat in logo-ul Google imaginea unui personaj reprezentativ pentru un festival la care urmau sa participe. Accesati arhiva completa a logo-urilor aniversale ale Google, echipa Google realizand pana la momentul de fata peste 1000 de astfel de logo-uri. Stiati insa ca Google isi afirma deschiderea spre a posta pe site logo-uri create si de alti designeri?