Veniturile Facebook dupa trei trimestre s-au ridicat la circa 2,5 mld. dolari, in conditiile in care compania estima anterior ca va genera pe intreg anul venituri de 4 mld. $, scrie Businessinsider.com care citeaza o sursa cu informatii din cadrul celei mai mari retele sociale din lume.
Compania si-a propus de asemenea sa genereze anul acesta EBITDA de 2 mld. dolari.

Datele indica faptul ca daca Facebook nu va avea un trimestru patru excelent, in care sa atraga venituri de 1,5 mld. dolari, compania va rata estimarile initiale. Desi nu este imposibil de atins, acest target este cu siguranta foarte dificil, avand in vedere ca, in medie, in primele trei trimestre, compania a generat venituri de doar 830 mil. dolari/trimestru.

Veniturile operationale s-au ridicat la 1,2 mld. dolari. Pentru a atinge EBTIDA profit ar fi nevoie, din nou, de un trimestru patru excelent.

Actionariatul companiei este impartit intre angajati (30%), Mark Zuckerberg (24%), DTS (10%), Accel Partners (8%), Dustin Maskowitz (6%), Eduardo Saverin (5%), Sean Parker (4%), clienti Goldman Sachs (3%), Microsoft (1,3%) si alti investitori cu ponderi mai reduse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri