“Este deja clar pentru toata lumea ca angajatii stau pe retele sociale in timpul muncii, nu mai exista semne de intrebare in acest sens”, spune Rene Bonvanie, director de marketing la Palo Alto Networks. “Companiile trebuie sa determine cum sa introduca retelele sociale in politica companiei pentru ca angajatii sa ramana productivi, asigurandu-se totodata ca nu exista scapari de informatii pe retele”, mai spune el.

Twitter a castigat tractiune importanta in companii. Totodata, Facebook Apps, plugin-uri sociale si postarile au crescut de la 5% (octombrie 2010) la 25% (decembrie 2011). Browsing-ul Twitter la munca a crescut cu peste 700% de la an la an, ca timp alocat acestui proces.

Totodata, site-urile de file sharing continua sa fie folosite in 92% din companiile participante. Per total au fost descoperite 65 de variante de programe de file sharing in companii. Cele mai multe dintre ele opereaza fara ca managerii sa stie acest lucru.

Citeste si:

“Cel mai surprinzator lucru pe care l-am descoperit a fost faptul ca a crescut foarte mult traficul de date non-web ci prin aplicatii”, mai spune directorul de marketing al companiei.

Tu, in medie, cam cat timp petreci pe retele sociale la munca? Ce retele accesezi cel mai des? wall-street.ro apreciaza comentariile tale.