Articolele de imbracaminte/incaltaminte si produsele electronice sunt preferatele utilizatorilor de internet din Romania cand vine vorba de cumparaturile online, in topul acestor activitati fiind plata facturilor la diferite utilitati, potrivit unui studiu derulat de Daedalus Millward Brown in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012.
Peste 48% dintre cei care si-au achizitionat produse online in ultimele sase luni au avut un buget intre 100 si 500 de euro pe parcursul perioadei.

Studiul despre barierele de achizitie online a produselor si serviciilor in Romania arata ca aproape 82% dintre cumparaturi au fost efectuate de pe site-uri romanesti, iar restul de pe magazine online din strainatate.

Cercetarea, derulata la initiativa 2Parale, Internet Corp si a The Geeks, parte a grupului Leo Burnett, are ca obiective identificarea motivelor pentru care o parte dintre romani sunt reticenti in a cumpara online, dar si a diferentelor dintre cei care fac achizitii online si cei care nu au incercat inca aceasta metoda.

Rezultatele finale ale studiului vor fi dezvaluite in premiera in cadrul ecomTIM, cel mai important eveniment regional din Romania dedicat industriei e-commerce si marketingului online, organizat pe 8-9 februarie, la Timisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri