Hackerii de la Anonymous vor sa puna la cale operatiunea „Global Blackout”, prin care intentioneaza sa opreasca activitatea de pe internet a intregii planete.
Internetul ar urma sa se opreasca pe 31 martie, iar consecintele unei astfel de operatiuni ar fi dezastruoase pentru intrega lume.

Masura vine ca o forma de protest impotriva "SOPA, a traderilor de pe Wall-Street, a presedintilor iresponsabili, dar si a bancherilor care infometeaza planeta pentru propriul lor «divertisment sadic»", dupa cum se arata intr-o postare a acestora de pe site-ul PasteBin.com, preluata de Msnbc.com.

Planul secret
Hackerii de la Anonymous urmaresc atacarea a 13 servere globale care detin unele dintre cele mai complete liste de conexiuni si care stau la baza intregului proces de traducere a numelor de domenii in adrese IP.

Expertul in securitate Robert David, de la Errata Security, a explicat pe blogul sau ca acestea ar fi "un fel de carte de telefon al Internetului, care traduce numele site-urilor (ex: www.facebook.com) in adrese IP (ex: 66.220.158.25)".

Daca atacul hackerilor va avea succes, in momentul in care vom scrie adresa unui site in browser, va aparea o eroare.

Actiunea de blocare a internetului le ridica multe semne de intrebare expertilor in securitate. Au aparut chiar si informatii contradictorii in mijlocul gruparii Anonymous. Mai multe voci din interiorul acesteia au negat ca operatiunea ar urma sa aiba loc.

O gluma de prost gust?
Daca hackerii de la Anonymous intentioneaza sa puna la cale acest plan, de ce nu au ales o alta zi pentru a-l pune in practica, se intreaba jurnalistii Msnbc, avand in vedere ca 31 martie este in apropierea „zilei pacalelilor” de pe 1 aprilie.

Ramane de vazut ce surprize ne rezerva grupul de hackeri si daca planul acestora de a bloca internetul prin operatiunea „Global Blackout” va da roade si care este scopul sau final.

Foto: itberita.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri