Blogerii romani au castigat anul trecut circa 415.000 euro din aceasta activitate, primii 20-25 de blogeri din tara atragand insa 90% din aceste venituri, conform unui sondaj realizat de Refresh.ro la care au participat 500 de blogeri.
Suma de 415.000 euro este cu circa 30% mai mare decat valoarea din 2010.

32% dintre blogeri au castigat din articole platite, 23% din display, 17% din marketing afiliat si 15% proiecte speciale.

Pe de alta parte, Cristi China-Barta, care detine blogul Chinezu.eu sustine pentru wall-street.ro ca anul trecut blogerii au castigat mult mai mult, chiar si dublu. „Este o parere personala. Blogerii au primit si premii multe, chiar si bunuri materiale care valoreaza si ele ceva”.

1. Ai un blog personal pe care scrii frecvent?

2. Ai castigat din blog in 2011?
Blogul este o sursa de venit pentru 32% din blogeri si principala sursa de venit pentru doar 2%. 14% dintre blogeri au beneficiat de un loc mai bun de munca ca urmare a activitatii din online si 37% au castigat produse si servicii.

37% dintre blogeri scriu peste 30 de articole lunar in timp ce 67% au folosit telefonul mobil pentru a publica articole si a modera comentarii. Cel mai mult trafic este atras de articolele text (peste 70%).

Principalele zone in care s-au investit bani sunt gazduire si domenii web (48%), marketing si publicitate (10%) si editori (3%).

95% dintre blogeri sunt pe Facebook, 35% pe LinkedIn si 70% pe Twitter.

53% dintre blogeri au o pagina asociata pe Facebook si doar 17% publica automat articolele de pe blog pe Facebook.

34% dintre blogeri publica automat articolele pe Twitter si 60% au link pe blog catre contul de Twitter.

Doar 6% dintre blogeri au intrat in 2011 pe Hi5, Netlog sau TPU.

Ce parere aveti despre cat au castigat blogerii in 2011? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri