Companiilor li s-a ordonat sa faca publice numele si organizatiile pe care corporatiile ii platesc. Vineri ambele firme au facut publice numele si organizatiile pe care i-au platit.

In timp ce Google a prezentat o lista lunga de organizatii catre care contribuie, Oracle l-a numit pe bloggerul Florian Mueller. El primeste bani de la Oracle din aprilie 2011, imediat dupa ce a inceput sa scrie multe posturi pe blog in care critica Google si prezicea infrangerea companiei in instanta.

Recenta marturisire a Oracle ar putea distruge credibilitatea blogerului.

Citeste si:

Lista oferita de Google a dezvaluit cercetatori si academicieni ce lucreaza in dezvoltarea de inteligenta artificiala, networking, privacy si securitate. Acestia provin de la institutii precum Cambridge, Harvard, Princeton si Stanford. Compania a listat de asemenea grupuri precum Camera de Comert a SUA, IAB si Creative Commons.

Faptul ca Oracle si Google au platit oameni nu este surprinzator. Uitandu-te peste lista Google se pare ca nu este nimic rusinos. Pana la urma, a plati cercetatori si oameni foarte bine pregatiti este un lucru destul de standard.

Faptul ca Oracle a apelat la serviciile lui Mueller pentru a discredita Google, ar putea afecta insa compania cat si pe Florian Mueller.