25 de miliarde de aplicatii s-au downloadat de pe App Store, magazinul online al Apple, compania plasandu-se astfel inaintea concurentului direct Google care insa creste mai rapid decat cea mai mare companie de tehnologie din lume, scrie Informationweek.com.
App Store a atins 10 miliarde de download-uri in ianuarie 2011 si 15 miliarde in iulie 2011. Conform Apple, App Store gazduieste in prezent circa 550.000 de aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod Touch, disponibile in 123 de tari. Pe langa acestea, App Store mai gazduieste peste 170.000 de aplicatii realizate exclusiv pentru iPad. Aplicatiile sunt impartite in 21 de categorii.

In prezent sunt peste 315 milioane de utilizatori de device-uri iOS – iPhone-uri, iPad-uri si iPod Touch-uri – la nivel global.

Pana in prezent, la mai putin de patru ani de la lansare, Apple a platit dezvoltatorilor de aplicatii 4 miliarde de dolari.

Companiei Google i-au trebuit 20 de luni pentru a atinge 1 miliard de download-uri, apoi doar cinci luni pana la 2 miliarde, trei luni pana la 3 miliarde si doar doua pana la 4,5 miliarde. In prezent, Android Market livreaza 1 miliard de aplicatii la fiecare 30 de zile. Compania a depasit 10 miliarde de download-uri in decembrie 2011.

Numarul de aplicatii disponibile pe Android Market este de circa 300.000.

Crezi ca Android Market va reusi sa depaseasca App Store? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri