Performanta apartine unui student rus pe nume Sergey Glazunov, participant la competitia Pwnium organizata chiar de Google.

Acesta a profitat de pe urma unei brese de securitate necunoscuta pana in acel moment, reusind sa obtina rularea de cod executabil in afara sistemului de protectie folosit pentru a restrictiona accesul programelor malitioase. Reusita lui Sergey a fost premiata de Google cu suma de 60.000 de dolari.

Din pacate acesta nu este singurul esec pentru Google Chrome. O echipa de hackeri numita Vupen, participanta la editia de anul acesta a competitiei Pwn2Own, a reusit sa treaca de securitatea browser-ului in numai 5 minute. Acestia, insa, nu au facut publice metodele exacte prin care au reusit performanta.

Citeste si:

Chiar daca cele doua esecuri rapesc putin din aura de invincibilitate pe care Google a incercat sa o imprime web browser-ului Chrome, competitiile de hacking au un rol bine definit pentru imbunatatirea nivelului de securitate oferit utilizatorilor.

In timp ce premiile in bani au rolul de a motiva eforturile depuse de hackeri, acordarea acestora este conditionata prin nepublicarea completa a mijloacelor folosite la desfasurarea atacului.

Foto: qwertyweb.com