Google va lansa, in decembrie, noua versiune a navigatorului web Chrome cu o protectie imbunatatita, menita sa protejeze utilizatorii de publicitatea agresiva, potrivit anuntului facut recent de directorul de produs de la Google, Vivek Sekhar, citat de blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate Eset.

Google Chrome 71 va utiliza functia "filtrarea site-urilor abuzive', eliminand astfel toate anunturile de pe site-urile cu "experiente abuzive persistente", conform Agerpres.ro.

"Aceste practici implica, in cea mai mare parte, anunturi inselatoare care ii indeamna pe utilizatori sa dea click, pretinzand ca sunt alerte de sistem sau butoane de inchidere a ferestrelor. Alte practici comune pentru aceste site-uri, pe care Google intentioneaza sa le elimine odata cu Chrome 71, includ barele de navigare, butoanele, link-urile sau zonele pe care nu se poate da click in mod obisnuit, care duc utilizatorii catre anunturi, fara stirea lor, si se pot dovedi o reala bataie de cap. Scammerii pot, de asemenea, sa se foloseasca de anunturi inselatoare si de diverse elemente de pagina cu scopul de a fura datele personale ale utilizatorilor, inclusiv prin a-i face sa le divulge chiar ei insisi", se mentioneaza pe blogul Eset.

De altfel, Google a intocmit si o lista cuprinzatoare a comportamentelor clasificate ca fiind abuzive.

Potrivit sursei citate, in noiembrie 2017, Google a anuntat un set de masuri de protectie pentru a bloca "pop-up-urile" si solicitarile de ferestre noi de la site-uri cunoscute pentru experientele neplacute oferite utilizatorilor, cum ar fi redirectionari ale paginilor, fiind implementate doua luni mai tarziu.

"Administratorii de site-uri web pot utiliza instrumentul Google Abusive Experiences pentru a verifica daca site-ul lor contine astfel de anunturi. Daca se dovedeste ca da, vor avea o perioada de gratie de 30 de zile pentru a revizui continutul paginii", scriu cei de la Eset.

Chrome este un navigator web de tip open source dezvoltat de compania Google. Prima versiune pentru sistemele de operare Microsoft Windows a aparut pe 2 septembrie 2008, in 43 de limbi.

Un raport statistic publicat, in primavara acestui an de Google, arata ca, in 2017, compania a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secunda, echivalentul a mai mult de 3,2 miliarde de elemente care au incalcat politicile publicitare ale gigantului american.

In acelasi timp, 79 de milioane de reclame din reteaua Google au fost blocate pentru ca au incercat sa trimita oamenii catre pagini infectate cu malware, respectiv 400.000 astfel de site-uri. De asemenea, au fost eliminate 66 de milioane de reclame de tipul 'trick-to-click', adica in general reclame inselatoare, multe dintre ele folosind indemnul "click aici' in mesaj, precum si 48 de milioane de reclame care indemnau utilizatorul sa instaleze software nedorit.

Pe parcursul anului trecut, Google a mai eliminat din reteaua proprie de publicitate 320.000 de editori pentru incalcarea politicilor si a pus pe "lista neagra' 90.000 de website-uri si 700.000 de aplicatii de mobil.

Pe de alta parte, compania a dezvoltat noi tehnologii care sa permita suprimarea reclamelor Google de pe pagini individuale, ceea ce a dus la eliminarea reclamelor de pe mai mult de doua milioane de adrese URL in fiecare luna, pentru incalcarea regulilor si politicilor.

In 2017, Google a blocat peste 12.000 de site-uri pentru copiere si preluare fara acord de continut, in crestere de la 10.000 de pagini, in 2016. In plus, peste 7.000 de conturi de AdWords au fost suspendate, pentru ca foloseau aceasta metoda de camuflare in spatele titlurilor tabloid, de la 1.400 cu un an in urma.

Compania Google a fost fondata in anul 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin. In decursul timpului, gigantul american a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri