Un inginer de la Google a fost dat afară după ce a întrerupt public o conferință care avea loc cu executivii din Israel din cadrul gigantului tehnologic. Incidentul vine după ce în ultimii ani, compania globală se luptă cu divergențele tot mai dese care se creează între conducere și angajați.

Google a concediat un inginer software care a întrerupt public o conferință din cadrul unui eveniment de tehnologie susținut de companie cu divizia din Israel. Fostul angajat a protestat public în timpul unei prezentări a lui Barak Regev, directorul general al Google Israel, ce a avut loc în New York.

Angajatul protesta împotriva Proiectului Nimbus, un contract de cloud computing de 1,2 miliarde de dolari între Google și Amazon și guvernul Israelului.

Sunt un inginer de software Google și refuz să construiesc tehnologie care stimulează genocidul, apartheidul sau supravegherea.

fost angajat Google

Îngrijorările pe acest subiect nu sunt noi. Și înainte de acest incident, angajații Google și-au exprimat temeri cu privire la faptul că Israelul ar putea folosi proiectul pentru a-și sprijini armata. Directorii Google dau, însă, asigurări că tehnologia nu va fi folosită pentru a sprijini munca militară, potrivit Business Insider.

Proiectul Nimbus pune în pericol membrii comunității palestiniene”, a spus angajatul în videoclip.

Peste 100 de persoane, inclusiv angajați Google, au protestat împotriva proiectului în fața sediului Google din New York, în 2022, după demisia lui Ariel Koren, un angajat care a vorbit împotriva Proiectului Nimbus. Angajații Google „au inundat”, de asemenea, panoul de mesaje al angajaților companiei cu comentarii despre Proiectul Nimbus.

„Angajatul a încălcat politicile noastre”

Deși evenimentul s-a petrecut luni, Google a confirmat abia vineri că l-a concediat, în urma incidentului de la Mind the Tech, o conferință tehnologică israeliană anuală care se desfășoară în New York City.

„La începutul acestei săptămâni, un angajat a deranjat un coleg care făcea o prezentare – interferând cu un eveniment oficial sponsorizat de companie. Acest comportament nu este ok, indiferent de problemă, iar angajatul a fost concediat pentru că a încălcat politicile noastre”, a declarat compania într-o declarație pentru The Verge.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri