Omenirea a devenit expertă în cercetare. Nu se mai lasă manipulată de către orice “expert” într-un domeniu. Ia orice fapt ca pe o opinie și folosește cel mai sigur mod de verificare a informației: “Hei Google, arată-mi toate articolele care explică de ce eu am dreptate.”

Iar apoi ia acele articole și le vâră în ochii neștiutorilor. Dacă Google spune, atunci înseamnă că este corect.

Este o alternativă mai avansată la vorba: “Ai frate încredere în mine, că eu știu despre ce vorbesc!”

Este vechea vorbă, într-un nou context: “Majoritatea oamenilor folosesc cărțile la fel cum bețivii folosesc stâlpii de lumină. Pentru susținere în loc de iluminare.”

Odată ce scopul tău s-a schimbat din aflarea adevărului (oricare ar fi acela) în nevoia de a susține un argument, aceea nu se mai numește cercetare. Cei mai buni oameni de la care să înveți sunt cei care nu țin cu dinții de nicio variantă a adevărului, ci doar sunt curioși să îl descopere.

Iar metoda prin care reușim să facem asta este să ne documentăm la fel de mult în legătură cu o fațetă a adevărului pe cât o facem în legătură cu cealaltă.

10 articole care susțin o ipoteză. 10 articole care contrazic ipoteza.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri