L'Oréal a anunțat finalizarea procesului de achiziție a companiei daneze Lactobio, lider de piață în cercetarea probioticelor și a microbiomului, cu sediul în Copenhaga.

Compania Lactobio a fost fondată în 2017 de către Søren Kjærulff și Charlotte Vedel, care au dezvoltat o platformă de descoperire a microbiomului, precum și o metodă de screening pentru a selecționa cele mai eficiente și sigure tulpini.

Aceste probiotice de precizie, create dintr-o mare biobancă de bacterii lactobacillus, vor fi utilizate în dezvoltarea de formule topice cu bacterii vii, inspirate din natură, pentru a oferi numeroase beneficii pielii și părului.

“Unindu-ne forțele, ne propunem să dezvoltăm o nouă generație de produse cosmetice (...), pentru a oferi produse probiotice și postbiotice bazate pe știință (...).”, a declarat Anne Colonna, Global Head of Advanced Research L'Oréal Groupe.

Achiziția aduce noi oportunități din punct de vedere științific, inclusiv valorificarea expertizei în microbiom a Lactobio și a portofoliului de produse brevetate al companiei, pentru a dezvolta noi soluții cosmetice, folosind bacterii vii.

“Danemarca are o istorie lungă în inovare bazată pe microorganisme vii, aplicată în alimentație, agricultură și sănătate. Tocmai în acest context am fost inspirați să fondăm Lactobio. (...) putem aplica cercetarea microbiomului către noi domenii de inovație în materie de frumusețe pentru oamenii din întreaga lume.”, a adăugat Søren Kjærulff, Fondator & Chief Scientific Officer Lactobio.

Sursa foto: Lactobio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri