Cu o viziune integrată asupra unui ecosistem de tip Smart City, Urbio, principalul competitor al pieței de iluminat din România, a prezentat soluțiile sale pentru Smart City la una dintre cele mai prestigioase expoziții din Europa.

Urbio, între inovație și investiție masivă în cercetare

Urbio este una dintre companiile românești care a mizat pe importanța investiției în cercetare, fapt ce a permis extinderea tehnologiilor utilizate, până la momentul în care produsul dezvoltat, Neos, reușește să acopere toți cei șase piloni ai conceptului de Smart City: Smart Government, Smart Living, Smart People, Smart Economy și Smart Environment. În aceeași direcție, activitatea de cercetare a permis obținerea a două brevete de invenție, oferite pentru dezvoltarea unei tehnologii de comunicație inovativă, care este de două ori mai rapidă decât actuala tehnologie utilizată pentru astfel de sisteme și care păstrează în același timp redundanța.
Urbio Lighting, una dintre cele mai dezvoltate divizii ale business-ului, a fost scalată până la producția de lămpi de iluminat controlate prin telegestiune, care sunt integrate în conceptul de Smart City prin aplicația Neos. Acesta sunt singurele sisteme de tip Smart City din lume care pot fi controlate fără conexiune la internet, fiind independente de soluțiile de telecomunicație existente. Iluminatul public este unul dintre serviciile cu un impact major în societate, date fiind beneficiile de confort și siguranță oferite rezidenților. În acest fel, soluțiile de iluminat public inteligent dezvoltate de Urbio, au ajuns până în prezent la peste 9 milioane de rezidenți din sud-estul Europei, doar în România consumul de energie electrică al acestui serviciu, fiind scăzut cu peste 100 TWh anual prin soluțiile implementate de Urbio.

Smart City Expo World Congress Barcelona

La Smart City Expo World Congress, Urbio a prezentat toate soluțiile sale pentru Smart City, precum și principalele beneficii ale utilizatorilor acestor sisteme. Această prezență pe scena internațională aliniază eforturile constante ale unei companii românești ce a crezut în potențialul său de creștere și în cadrul căreia inovația a fost punctul de plecare în orice proces dezvoltat. Congresul adună în fiecare an cei mai mari producători de sisteme de Smart City din lume, autorități publice, arhitecți, proiectanți, delegații din diverse state direct interesate sau potențiali colaboratori și își propune să promoveze conștientizarea, înțelegerea și expunerea celor mai performante sisteme care ajută la dezvoltarea orașelor din întreaga lume.

Despre Urbio

Urbio este liderul pieței de Smart City și sisteme de iluminat public inteligent din România, fiind o companie dezvoltatoare de sisteme de tip sofware și hardware care integrează sisteme Smart City pe piețele din sud-estul Europei, în contextul creșterii accesului rezidenților la o calitate mai bună a vieții.

Sursa foto: Urbio România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri