Platforma „Romania Unfolds” urmărește prin mini-seria de documentare video povești din comunități autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă.

Fiecare episod al seriei de documentare surprinde în același timp și progresul autohton prin: cercetare în profunzime, jurnalism de calitate și imagini autentice care surprind o lume nouă, în plină transformare și ascensiune. Documentarul își propune să demonstreze cum comunitățile pot deveni o forță a binelui prin soluții sustenabile și acțiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse în folosul comunității, devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare. ‍
Seria debutează cu primul episod care dezbate tema: orașe și comunități durabile. Următoarele cinci episoade în lucru vor surprinde și alte teme pliate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizației Națiunile Unite: reducerea inegalităților sociale, producție și consum responsabile, inovație în industrie și infrastructură și apă curată. De altfel, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023, România și-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabilă arată că România are și ținte unde regresează, precum acțiunea pentru climă, dar și ținte unde stagnează, precum educația de calitate, energia curată și accesibilă, producția și consumul responsabile sau viața terestră.

Poveștile din primul episod ne arată perspectivele autentice ale locuitorilor din Târgu Lăpuș, primul oraș din țară care are o rată a reciclării de 60%, depășind nu doar rata de reciclare a deșeurilor municipale naționale de 13%, ci și media europeană de 49%, dar și soluții salvatoare, ale primei comunități din România de tip cooperatist, care furnizează energie din surse 100% regenerabile.
În completare, platforma „Romania Unfolds” oferă acces și la conținut editorial original, care funcționează ca un hub principal pentru informații despre inițiative, proiecte și practici de succes din domeniul sustenabilității, implementate pe întreg teritoriul României.

Proiectul „România Unfolds” este susținut de Veolia, lider mondial în furnizarea de servicii esențiale și campion al transformării ecologice.

„Prin acest demers, Veolia contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformării Ecologice mijlocind accesul la informația privind sustenabilitatea și descoperirea de rezolvări durabile și responsabile, capabile să medieze impactul provocărilor actuale, contribuind activ la creșterea valorii educaționale în comunitățile în care activează. Romania Unfolds este o sursă de acces către soluții pentru acțiuni cu impact decisiv și favorabil asupra mediului înconjurător, dar și o punte către legături viitoare între comunități, mediul academic, industrie și autorități”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

„Romania Unfolds” a adus împreună, până în acest moment, 30 de experți în domeniul sustenabilității, producției video și comunicării, care împărtășesc o pasiune comună pentru crearea unui viitor mai bun pentru România, prin promovarea educației, practicilor și valorilor durabile. Cu aproximativ 100 de ore de material video înregistrat pe parcursul a 28 de zile, echipa a străbătut nu mai puțin de 3.500 de kilometri pentru a documenta și filma primele episoade. Au avut ocazia să intervieveze 71 de persoane, colectând perspective unice pentru proiect, rezultatul final fiind un mini-serial documentar cuprinzător, în care apar nu mai puțin de 143 de persoane, fiecare contribuind la bogăția și profunzimea poveștii.
Proiectul „Romania Unfolds” va continua să aducă valoare comunităților din România și prin intermediul altor episoade, pentru a aduce lumină asupra subiectelor de sustenabilitate, durabilitate și educație în România și pentru a crea conținut de calitate, cu impact pozitiv.

Echipa de proiect:
• Veolia România: Ramona Dumitru – Director de Comunicare și Public Affairs
• Porter Novelli România: Sorina Mihai – Managing Partner, Ana Bălan – Creative & Strategy Director, Tudor Năstase – Senior Art Director & Web Developer, Claudia Cojocariu – Senior Copywriter, Stefany Iova – Creative Planner, Firuța Flutur – Senior Media Relations Consultant.
• Consultant proiect: Corina Murafa – expert în politici de sustenabilitate
• Studio producție Stay Sharp: Ovidiu Păun – Director, Iliana Dumitrache – Producer, Cosmin Dogaru – Production Manager, Roxana Cozma – Production Coordinator, Nicolae Anghel – Director de Imagine, Vlad Popescu – DOP Assistant, Diana Rădulescu – Editor, Alexandru Yetesey – Editor, Ioan Marian Iacoban – Sound Design, Mix & Master

Sursa foto: Platforma „Romania Unfolds”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri