Compania BookByte.ro, lansata la finalul lui 2010, a inregistrat anul trecut venituri de circa 200.000 lei in special din vanzarea de carti in format electronic. Pentru anul curent, compania estimeaza dublarea veniturilor si cresterea consistenta a numarului de titluri disponibile spre vanzare.
Compania are in prezent in portofoliu circa 500 de carti disponibile in format electronic. Oficialii firmei au subliniat ca cel mai dificil lucru a fost sa convinga editurile din Romania sa permita vanzarea de carti si in format digital. “A trebuit sa ducem lupta de convingere sa le aratam ca titlurile lor sunt protejate (DRM) si ca merita sa sustina acest trend in industrie – trecerea de pe print la format digital”, spune Radu Apostoae, manager al BookByte.

In prezent BookByte colaboreaza cu circa zece edituri din tara. “In prezent in Romania nu sunt decat 3-4 jucatori pe piata de carte digitala insa acest segment se dezvolta din ce in ce mai mult. Din pacate nu exista studii privind aceasta piata, sa cunoastem mai clar marimea ei”, mai spune Apostoae.

Pretul mediu al unei carti electronice este de circa 15 lei.

Compania a lansat recent “cel mai rapid eReader din lume”, Booke Odyssey, care este compatibil cu formatul de carte electronica din Romania- protejat cu Adobe DRM- cititorii avand astfel posibilitatea de a citi carti in limba romana, de la edituri din Romania nu doar comandate de pe site-urile straine. Pretul eReader-ului este de aproape 700 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri