Functia de completare automata de pe motorul de cautare Google continua sa provoace probleme gigantului american, un japonez dand in judecata compania pentru ca ii asociaza parte din nume cu unele crime, scrie TGDaily.com.

O curte de justitie din Tokyo a ordonat Google sa opreasca completarea automata in cazul unor termeni. Ca urmare a cautarilor rezultate in urma tastarii numelui celui ce a dat in judecata compania, el si-a pierdut job-ul si a fost respins si la altele.

“Aceste cautari ar putea duce la pierderea locului de munca, defaimare sau chiar violare a intimitatii a unei persoane sau, dupa caz, a unei companii”, spune avocatul omului.

Google a subliniat ca autocompletarile se realizeaza pe baza cautarilor anterioare. Daca multi oameni cauta, de exemplu, “Emma Woollacott mass murder” va incepe sa sugereze aceasta sintagma si in viitor.

Cazul este aproape identic cu unul similar care a avut loc acum un an in Italia, cand un om a spus ca sistemul de completare automata ii asocia numele cu “truffatore” (inselator) si “truffa” (frauda).

In mod normal, Google cenzureaza sistemul de completare automata doar in cazul pornografiei, violentei, limbajului dur sau incalcarii drepturilor de autor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si