Achizitia de 1 mld. de dolari a aplicatiei foto Instagram de catre Facebook va turna si mai multa benzina pe deja mult-vorbita “bula social media”, considera Michael Pachter, managing director de cercetare la Wedbush Securities, citat de CNBC.

Deal-ul se va incheia pana la finalul saptamanii. Miscarea rapida ar putea fi cauzata de interesul concurentilor Google si Twitter in Instagram, compania evaluata saptamana trecuta la 500 de milioane de dolari. Instagram are 13 angajati.

“Suntem intr-o bula. Intrebarea este cat de mare este si cat mai poate creste pana sa se sparga”, spune Pachter.

“Facebook va continua inflamarea bulei. Atata timp cat reteaua sociala va continua sa creasca si atata timp cat compania are cash si isi permite sa cumpere companii, bula va deveni din ce in ce mai mare”, spune el.

Facebook, care se va lista pe bursa la mijlocul lunii mai, este evaluata la 107,5 miliarde dolari luand in considerare tranzactiile private. Practic, fiecare utilizator Facebook este evaluat la circa 150$.

Pacther este insa sceptic privind valul de evaluari “de miliarde” care au inundat in ultima perioada pietele. “Oare aceste companii chiar au un model de business coerent, de lunga durata?”


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Instagram blocheaza postarile care promoveaza produse de slabit