Internetul este un organism viu care reactioneaza similar cu un virus, la nivel microscopic. Cu alte cuvinte, daca conceptul tau de business este util in lumea Internetului se va raspandi fara a trebui sa depui prea mari eforturi, subliniaza, intr-un interviu exclusiv al wall-street.ro, Angelo Sotira, CEO al platformei media DeviantArt.com.
“Foloseste-te de realitatea aceasta si nu lasa ego-ul tau sa ignore acest fapt. Ai pierde timp incercand sa urmezi idei gresite, intr-o perioada in care sunt oportunitati majore in mediul online”, continua Sotira.

DeviantArt.com este o platforma ce gazduieste peste 20 de milioane de membri activi si circa 200 de milioane de upload-uri din peste 190 de tari. DeviantArt atrage peste 49 de milioane de vizitatori unici pe luna, fiind astfel una dintre cele mai mari comunitati de arta, fotografie, literatura sau design din lume. Compania este pe piata de doisprezece ani.

Traficul generat din Romania pe DeviantArt se apropie de 500.000 de unici pe luna, conform informatiilor oferite de CEO-ul proiectului, peste Ungaria dar sub Polonia. In prezent, din cei peste 100 de angajati ai DeviantArt din lume nu se regaseste niciunul in Romania dar oficialul companiei a subliniat ca este in continua cautare de talente – designer, inginer IT, programator. “Avem angajati in Croatia si Serbia, niciunul din Romania…inca”.

“De-a lungul timpului am invatat mai multe lucruri din acest business. Pe langa faptul ca Internetul este ca un organism viu ce autopromoveaza proiectele foarte bune, pot spune ca este foarte important sa interactionezi nemijlocit cu oamenii tai din IT, cu dezvoltatorii si cu cei ce se ocupa de dezvoltarea de produse. Ulterior, cu cei cu care te intelegi cel mai bine, construieste un «laborator» separat pentru a testa noi idei”, sfatuieste seful DeviantArt.

Ulterior crearii laboratorului intern, trebuie sa pui la punct o intelegere legala in urma careia creatorii unor idei de succes sa fie recompensati peste ceilalti angajati si astfel sa fie motivati pentru implementarea cat mai eficienta a respectivei idei.

Un alt sfat oferit de directorul executiv al DeviantArt este sa construiesti “un business adevarat acolo unde este cu adeverat NEVOIE de un business adevarat”.

“Stiu ca pare ca foarte multi fac bani usor in domeniul tehnologic insa a clona ce fac altii rareori aduce succes pe termen lung. Vei fi mult mai satisfacut cand vei crea ceva original, care sa aduca valoare intregii lumi, decat sa iei o poveste de succes si sa incerci sa o imiti”, considera Angelo Sotira.

Cum face bani DeviantArt


Fara a oferi date financiare concrete, seful platformei subliniaza ca principalele modalitati de a atrage venituri provin din trei canale distincte: vanzarea de advertising, vanzari de bunuri virtuale si vanzarea de produse de retail prin Shop.deviantart.com – comercializarea de print-uri, cadouri artistice si altele.

“Intotdeauna va exista concurenta pe aceasta piata. Am reusit insa sa ne diferentiem de retelele sociale clasice si sa cream cea mai mare si puternica comunitate pasionata de arta din lume. Vreau sa transmit pasionatilor din Romania ca suntem interesati sa stim ce miscari artistice au loc in tara”, mai spune seful companiei private.

Sursa foto: Deviantart

Considerati ca in Romania se pot face bani din arta si proiecte adiacente? De ce (nu)? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri