Pirateria pe internet din Romania ramane un motiv serios de ingrijorare pentru administratia SUA si sunt necesare eforturi mai intense pentru aplicarea legii in aceasta privinta. De asemenea, intarzierile de natura judiciara si absenta unor sentinte "de descurajare" sunt in continuare probleme, scrie Mediafax.
Romania a fost mentinuta in acest an pe lista statelor care au probleme in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, in privinta legislatiei, aplicarii legii sau accesului pe piata a detinatorilor de drepturi, potrivit unui raport realizat de Biroul Reprezentantului pentru Comert de pe langa administratia Statelor Unite.

Astfel, Romania ramane pe "Watch List" si in 2012, alaturi de state precum Finlanda, Norvegia, Italia, Grecia, Turcia, Brazilia, Columbia, Egipt, Kuweit, Mexic sau Vietnam.

In randul tarilor cu probleme mai mari, incluse pe "Priority Watch List", unde este necesara o atentie sporita privind aceste chestiuni, se numara, printre altele, China, Rusia, India, Ucraina sau Venezuela, dar si Canada si Israelul.

Companiile americane afectate de contrafacere si incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala au transmis administratiei, pentru raportul din acest an, aprecieri pozitive privind cooperarea cu autoritatile romane de aplicare a legislatiei drepturilor de proprietate intelectuala, fapt relevat de inchiderea a 164 de site-uri care incalcau legea.

Totusi, oficialii americani noteaza ca Romania ar trebui sa se asigure ca autoritatile dispun de resursele si instruirea necesare pentru a aborda in mod eficare ratele ridicate de piraterie si contrafacere din tara.

"SUA cere Romaniei sa prioritizeze protectia drepturilor de proprietate intelectuala si aplicarea legii in domeniu", se spune in raport.

Pirateria pe internet din Romania ramane un motiv serios de ingrijorare si este nevoie de eforturi mai intense de aplicare a legii, se arata in raport. Totodata, Washingtonul remarca intarzierile de natura judiciara si absenta unor sentinte care sa descurajeze astfel de practici in Romania.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri