Dubla sustinere din partea Ministerului Comunicatiilor si a Fondului Proprietatea (FP), pentru procesul de capitalizare al Postei Romane, estimat la 170 mil. lei, reprezinta „o gura de oxigen” pentru companie si exprima un semnal clar de incredere in viitorul societatii, sustine Elena Petrascu, directorul Postei.

“Imi doresc ca atat piata, cat si angajatii Postei Romane sa receptioneze pozitiv acest mesaj din partea actionarilor nostri. Sustinerea capitalizarii transmite un mesaj ferm de incredere in Compania Nationala Posta Romana. Capitalizarea cu 170 de milioane de lei este o gura de oxigen pentru o companie care se lupta cu probleme istorice lasate in urma de echipe de management care nu si-au facut datoria. In perioada imediat urmatoare, acesti bani ne ajuta sa stingem o parte dintre datorii, dar in acelasi timp sa initiem proiecte noi, centrate fix pe nevoile clientilor nostri', mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Elena Petrascu.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a transmis, joi, reprezentantilor Fondului Proprietatea (FP) sa se implice in procesul de capitalizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), in calitate de actionar alaturi de ministerul de resort.

Mesajul a fost inaintat in cadrul discutiilor organizate la sediul MCSI, la care a participat si o delegatie a Fondului Proprietatea (FP), condusa de Johan Meyer, co-manager de portofoliu in Romania.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii FP spun ca nu se vor opune majorarii, insa decizia de participare nu a fost inca luata.

"Fondul Proprietatea nu se va opune majora rii capitalului social, dar decizia de a participa la majorare cu cash se va baza pe evaluarea Fondului privind viabilitatea planului de afaceri prezentat de companie. De asemenea, va fi necesar acordul Consiliul Concurentei cu privire la aceasta tranzactie, precum si continuarea respectarii drepturilor Fondului, in calitate de actionar minoritar, în cazul în care nu va contribui la capitalizare", au declarat reprezentantii oficialii FP.

Potrivit ministerului de resort, in bugetul MCSI pe 2017 sunt prevazute credite in suma de 170 de milioane de lei pentru capitalizarea Postei Romane, ca aport al statului, proportional cu cota de participare detinuta, iar ceilalti actionari pot participa la majorarea capitalului social proportional cu propria cota de participare.

Posta Romana, companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, este o institutie publica, fiind detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in proportie de 75%, si Fondul Proprietatea (FP), cu 25%.

Sursa foto: Posta Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri