Sindicatul ce reprezintă personalul de la Banca Centrală Europeană spune că majoritatea angajaţilor crede că Christine Lagarde nu este persoana potrivită pentru a conduce instituţia, conform unui sondaj publicat luni, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Sondajul, realizat de Organizaţia Internaţională şi Europeană a Serviciilor Publice (IPSO), arată că încrederea angajaţilor în toată conducerea de vârf a BCE este mai scăzută decât în urmă cu un an, aproape 60% exprimându-şi opinia negativă.

Sondajul, publicat la mijlocul mandatului de opt ani al lui Christine Lagarde în funcţia de preşedinte al BCE, arată că cel mai important motiv de îngrijorare pentru angajaţii BCE îl reprezintă plata şi condiţiile de lucru.

Studiul IPSO susţine că aproximativ jumătate dintre cei care au răspuns şi-au exprimat unele dubii legate de experienţa lui Lagarde în lupta contra inflaţiei, principalul obiectiv al BCE.

Lagarde şi alţi oficiali BCE s-au confruntat cu creşterea rapidă a preţurilor, alimentată de războiul din Ucraina, care a dus la majorarea preţurilor la energie, inflaţia ridicată nefiind previzionată de mulţi şefi de bănci centrale şi economişti.

Un purtător de cuvânt al BCE a apreciat că sondajul a fost defectuos.

BCE susţine că preşedintele şi membrii Consiliului director "se concentrează în întregime pe mandatul lor şi au implementat politici pentru a răspunde la evenimentele fără precedent din ultimii ani, cum ar fi pandemia şi războaiele".

Reclamaţiile la adresa organizaţiei au fost o constantă şi în timpul a doi dintre predecesorii lui Lagarde - Mario Draghi şi Jean-Claude Trichet - dar aceştia au primit evaluări pozitive din partea angajaţilor pentru performanţa lor ca bancheri centrali.

IPSO susţine că aproape 64% dintre cei aproximativ 1.100 de respondenţi la studiu cred că Lagarde nu a îmbunătăţit reputaţia BCE, fără a face precizări suplimentare.

În studiile de după plecările lui Draghi şi Trichet, peste 70% dintre respondenţi credeau că ei au îmbunătăţit reputaţia băncii, în pofida obiecţiilor legate de alte probleme.

Dintre cei trei preşedinţi ai BCE, doar Lagarde s-a confruntat cu o perioadă în care inflaţia a fost ridicată pe plan mondial, ceea ce a afectat standardele de viaţă ale angajaţilor, inclusiv în cadrul BCE.

Aproximativ 53,5% dintre respondenţi cred că Lagarde, fost şef al FMI, nu a fost preşedintele potrivit pentru BCE în această conjunctură, în timp ce 22,8% spun că a fost şi 23,8% că nu ar putea spune. Este pentru prima dată când angajaţii ajung la o astfel de concluzie privind liderul BCE, susţine IPSO.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri