Jocul Angry Birds, dezvoltat de catre compania finlandeza Rovio, a devenit in mod oficial un business de peste o suta de milioane de dolari, confirmarea venind in urma rezultatelor financiare pentru anul 2011, informeaza BusinessInsider.com.
Afacerile Rovio s-au ridicat anul trecut la 106,3 milioane de dolari (75,4 milioane euro), suma care provine din descarcarile tuturor titlurilor aparute. Castigurile totale, inainte de plata taxelor si impozitelor, au reprezentat 67,6 milioane de dolari, echivalentul a 48 milioane euro.

Cresterea puternica a veniturilor demonstreaza popularitatea de care se bucura - deja brandul - Angry Birds.
Anul trecut, Rovio a oferit trei jocuri: Angry Birds, Angry Birds Seasons si Angry Birds Rio. Aceste jocuri sunt disponibile atat in versiunea gratuita, cat si in versiunea cu plata.

In 2012, Rovio a lansat Angry Birds Space - o abordare oarecum diferita a jocurilor cu care ne-au obisnuit producatorii finlandezi.

Numarul total al descarcarilor inregistrate pana la sfarsitul anului 2011 a fost de 648 de milioane, in timp ce numarul utilizatori activi a depasit 200 de milioane.

Foto: wallpapers.brothersoft.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri