Dezvoltatorul românesc de jocuri Amber Studio anunță că un fond consiliat de Emona Capital LLP, o firmă de investiții din Londra, a decis să investească până la 20 de milioane de dolari în Amber, la o evaluare post-investiție de 190 de milioane de dolari în vederea accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

O parte din fonduri vor fi, de asemenea, investite în infrastructura internă a Amber pentru a susține expansiunea organică rapidă.

Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital, va deveni membru al Consiliului de Administrație al Amber, iar experiența sa va contribui la procesul de dezvoltare al companiei în perioada următoare.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o gamă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii-suport. Compania are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Investiția de la Emona Capital, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanța fuziunile, achizițiile și preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa rețeaua existentă de studiouri a Amber și vor asigura prezența acesteia pe piețele emergente cu potențial ridicat de creștere. În plus, pe lângă expansiunea companiei în noi arii geografice, Amber vizează extinderea gamei de servicii oferite și introducerea de noi specializări în genurile de jocuri.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creștere anuală compusă de peste 50%. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent. Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare. Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri