IPO-ul companiei, asteptat la finalul acestei saptamani, ar putea indica o valoare de circa 100 mld. $ in dreptul retelei sociale, Facebook fiind astfel mai valoroasa decat companii consacrate precum Disney, Ford sau Kraft Foods.

Peste 40% dintre americanii adulti se logheaza pe site cel putin o data pe saptamana. Per total, reteaua sociala are un numar de peste 900 de milioane de utilizatori. Veniturile Facebook au crescut de la 777 mil. $ in 2009 la 3,7 mld. $ iar in primul trimestru al anului curent veniturile atrase de retea au fost de peste 1 mld. $.

Doar o treime dintre cei chestionati considera ca evaluarea companiei este cea corecta, 50% spunand ca este prea ridicata. Cu toate acestea, jumatate dintre cei chestionati au spus ca este sigur sa pariezi pe Facebook, in timp ce doar 31% au spus ca a investi in Facebook pe bursa nu prezinta siguranta. Restul nu sunt siguri.

Citeste si:

Parerile privind compania difera in mod evident intre grupe de varste. Astfel, cei mai tineri, sub 30 de ani, considera ca Facebook este evaluata corect in timp ce doar 38% dintre seniori, cei de peste 65 de ani, considera ca ar fi o investitie buna sa-ti pui banii in Facebook.

Tot tinerii au o parere mai buna despre co-fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, CEO-ul care si-a sarbatorit a 28-a zi de nastere saptamana aceasta. Per total insa, unul din cinci americani au declarat ca nu au auzit de el.

Sondajul a fost realizat in perioada 3-7 mai pe un numar de peste 1.000 de adulti din SUA. Marja de eroare este de +-3,9%.