Jumatate dintre americani considera ca Facebook este doar “un trend ce va fi depasit” cu timpul, conform rezultatelor unui sondaj realizat de Associated Press-CNBC. De asemenea, tot jumatate dintre americani considera ca valoarea companiei este mult supraestimata, scrie The Associated Press.
IPO-ul companiei, asteptat la finalul acestei saptamani, ar putea indica o valoare de circa 100 mld. $ in dreptul retelei sociale, Facebook fiind astfel mai valoroasa decat companii consacrate precum Disney, Ford sau Kraft Foods.

Peste 40% dintre americanii adulti se logheaza pe site cel putin o data pe saptamana. Per total, reteaua sociala are un numar de peste 900 de milioane de utilizatori. Veniturile Facebook au crescut de la 777 mil. $ in 2009 la 3,7 mld. $ iar in primul trimestru al anului curent veniturile atrase de retea au fost de peste 1 mld. $.

Doar o treime dintre cei chestionati considera ca evaluarea companiei este cea corecta, 50% spunand ca este prea ridicata. Cu toate acestea, jumatate dintre cei chestionati au spus ca este sigur sa pariezi pe Facebook, in timp ce doar 31% au spus ca a investi in Facebook pe bursa nu prezinta siguranta. Restul nu sunt siguri.

Parerile privind compania difera in mod evident intre grupe de varste. Astfel, cei mai tineri, sub 30 de ani, considera ca Facebook este evaluata corect in timp ce doar 38% dintre seniori, cei de peste 65 de ani, considera ca ar fi o investitie buna sa-ti pui banii in Facebook.

Tot tinerii au o parere mai buna despre co-fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, CEO-ul care si-a sarbatorit a 28-a zi de nastere saptamana aceasta. Per total insa, unul din cinci americani au declarat ca nu au auzit de el.

Sondajul a fost realizat in perioada 3-7 mai pe un numar de peste 1.000 de adulti din SUA. Marja de eroare este de +-3,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri