Autoritatea a avertizat gigantul sa vina cu propuneri de schimbari ale rezultatelor cautarilor in caz contrar trebuind sa faca fata unui scrutin amanuntit al CE.

Cautarile sunt un instrument esential cu ajutorul carora poti ajunge sa afli de noi restaurante sau hoteluri, zboruri ieftine si servicii locale. Avertizarea CE indica faptul ca, desi Google pretinde ca rezultatele sunt total neutre, acestea de fapt ar favoriza anumite proiecte/site-uri/companii partenere ale gigantului american.

“UE transmite Google ca gata, timpul a expirat. Modificati sistemul de afisare al rezultatelor sau va dam in judecata”, spune Keith Hylton, expert in probleme de antitrust la Boston University School of Law.

Un purtator de cuvant al companiei americane a negat acuzatiile si a spus ca “inovatia online nu a fost niciodata mai mare”.

Citeste si:

Daca Google decide sa se opuna Comisiei Europene, acest lucru ar putea aduce asupra companiei un scrutin extrem de amanuntit atat din partea autoritatilor de pe Batranul Continent cat si din SUA.

Google este motorul de cautare dominant in State si detine o cota chiar mai ridicata in Europa, aici patru din cinci cautari realizandu-se pe motorul Google.

Joaquín Almunia, seful comisiei antitrust din Europa, spune ca Google faciliteaza in mod clar rezultate ce duc catre Google Maps sau imagini, fiind rezultate preferentiale in fata celor ale concurentilor, uneori mai bine puse la punct.

Consideri ca Google ar putea fi vinovata? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.