Facebook ia in considerare sa permita accesul si inscrierea pe retea si preadolescentilor, copii cu varste de sub 13 ani, sub supervizarea parintilor. Posibilitatea luata in calcul de oficialii gigantului american a incins dezbaterile privind siguranta pe Internet si a vietii private, scrie LATimes.com.

Compania cu sediul in California nu permite in prezent inscrierea persoanelor de sub 13 ani. Cu toate acestea, un numar estimat de circa 7,5 milioane preadolescenti – majoritatea sub 10 ani – deja folosesc reteaua sociala, multi dintre ei cu acordul parintilor.

Mai multe surse familiare cu situatia spun ca Facebook ia in considerare sa permita, in mod oficial, prezenta copiilor de sub 13 ani pe retea. Unul dintre modelele luate in calcul ar fi conectarea conturilor tinerilor cu conturile parintilor, astfel incat acestia din urma sa aiba control complet asupra a ce pot sa vada si ce nu copiii lor.

“Trebuie sa facem ceva extrem de responsabil. Nu ne putem permite sa neglijam acest aspect”, a spus o persoana din cadrul Facebook care a dorit sa ramana anonima.

Dupa inceputul slab la bursa, asupra Facebook se exercita presiuni din ce in ce mai mari pentru a creste veniturile. Valoarea actiunilor Facebook a scazut luni cu 82 de centi, 3%, catre minimul de 26,90 $.

Reducerea varstei de la care te poti inscrie pe retea ar putea ajuta compania sa targeteze reclame si catre cei mici – multe companii s-ar arata deschise catre aceasta posibilitate. Copiii sunt de asemenea avizi consumatori de jocuri – o sursa foarte buna de venituri pentru Facebook. Circa 12% din afacerile de 3,7 miliarde de dolari realizate de companie in 2011 au venit din jocuri precum Farm Ville al companiei Zynga.

Cu toate acestea, este un pariu riscant pentru Facebook, intrucat aceasta miscare ar declansa un val de scrutinuri ale organismelor de reglementare dar si, posibil, ingrijorarea parintilor. Multi se tem ca tinerii de sub 13 ani nu sunt deloc pregatiti sa intre pe aceasta retea sociala, unde copiii pot cadea prada “pradatorilor online”, sa fie bombardati cu reclame nepotrivite sau fotografii nepotrivite.

Tu ce parere ai? Consideri ca ar trebui ca Facebook sa permita accesul preadolescentilor? In ce conditii ati fi de acord?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE